Την ανακολουθία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την ύποπτη διαχείριση του κόμματος σχετικά με το σοβαρό θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ανέδειξε ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική συζήτηση που είχε με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει έναν υποψήφιο βουλευτή που ισχυρίζεται ότι ανήκει στην «τουρκική» μειονότητα, μια θέση που είναι αντίθετη με αυτή του Νίκου Φίλη, ο οποίος είχε δηλώσει προ ημερών ακριβώς το αντίθετο. «Σαν να μην φτάνει το μεγάλο ατόπημα στη Θράκη με τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαχείριση που κάνουν συνδυάζεται ο δογματισμός και το ψέμα. Ο κ. Φίλης δήλωσε σαφώς ότι οι βουλευτές αυτοί μπορούν να ισχυρίζονται ότι η μειονότητα δεν είναι μουσουλμανική, αλλά τουρκική. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, με τον όποιον ήμασταν μαζί στην ίδια εκπομπή που έκανε τις δηλώσεις ο κ. Φίλης, επέμενε ότι ο κ. Φίλης δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο. Ιδού το βίντεο που το αποδεικνύει! Του είπα να ζητήσει συγγνώμη, αν αποδεικνυόταν η αναλήθεια των ισχυρισμών του. Θα το κάνει άραγε;» έγραψε σε ανάρτηση του στο TikTok ο κ. Χατζηδάκης.

@kostis_hatzidakis Σαν να μην φτάνει το μεγάλο ατόπημα στη Θράκη με τους 2 μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαχείριση που κάνουν συνδυάζεται ο δογματισμός και το ψέμα. Ο κ. Φίλης δήλωσε σαφώς ότι οι βουλευτές αυτοί μπορούν να ισχυρίζονται ότι η μειονότητα δεν είναι μουσουλμανική, αλλά τουρκική. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, με τον όποιον ήμασταν μαζί στην ίδια εκπομπή που έκανε τις δηλώσεις ο κ. Φίλης, επέμενε ότι ο κ. Φίλης δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο. Ιδού το βίντεο που το αποδεικνύει! Του είπα να ζητήσει συγγνώμη, αν αποδεικνυόταν η αναλήθεια των ισχυρισμών του. Θα το κάνει άραγε; #neadimokratia #ekloges2023 #tiktokgreece #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος - Kostis Hatzidakis