Προκαλούν για μια ακόμη φορά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet να κάνει λόγο για «Τούρκους βουλευτές» και «τουρκική» μειονότητα και να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις καταγγελίες τους σχετικά με τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα.

Με τίτλο: «Σκάνδαλο στην Ελλάδα. Απειλή για την «τουρκική» μειονότητα: Αν δεν μας ψηφίσετε δεν θα έχετε υπηρεσίες», η Hurriyet ισχυρίζεται ότι «ο αρχηγός της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρο τους "Τούρκους» βουλευτές"». Επιτίθεται επίσης στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Άκη Σκέρτσο, γράφοντας ότι η μεν πρώτη «απείλησε κατά την επίσκεψή της στη Δυτική Θράκη πως εάν δεν ψηφιστεί η ΝΔ θα διακοπεί η βοήθεια προς τους κατοίκους της περιοχής» και ο δε δεύτερος εκτόξευσε απειλές.

«Μετά τις απειλές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμπεριέλαβε στη λίστα του κόμματος «Τούρκους» βουλευτές, συναντήθηκε με τον μεταβατικό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, επισημαίνοντας πως η ρητορική της Ν.Δ. μπορεί να οδηγήσει σε εθνικούς κινδύνους», σημειώνει η Hurriyet. Μάλιστα φιλοξενεί και δήλωση του προέδρου της λεγόμενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, που χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις υποτιθέμενες «απειλές» της ΝΔ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η τουρκική κρατική τηλεόραση στην ιστοσελίδα της «TRT» αναφέρει ότι «ο Μητσοτάκης στοχοποίησε τους Τούρκους βουλευτές». Η «AKSAM» υποστηρίζει ότι «ο Μητσοτάκης απειλεί την τουρκική μειονότητα».