Παιδική χαρά θυμίζει η Κουμουνδούρου με τα «λέγε-ξελέγε» για το θέμα της μειονότητας σε Θράκη και Ροδόπη. Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη για τη στήριξη υποψηφίων εκλεκτών του τουρκικού προξενείου στην περιοχή, τώρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αμφισβητήσουν ακόμα και τα βίντεο που δείχνουν τι έχουν πει ξεκάθαρα για το ευαίσθητο εθνικό θέμα.

«Η περιοχή έχει μουσουλμανική μειονότητα» επιχείρησε να διορθώσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, στο τηλεοπτικό πάνελ του Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας: «Ωστόσο ο κάθε πολίτης έχει δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού», ισχυρίστηκε αυτήν τη φορά ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηχηρή απάντηση στις κωλοτούμπες Φίλη και στα παιχνίδια του τουρκικού προξενείου σε Θράκη και Ροδόπη, έλαβε από τον τέως υπουργό Υγείας και υποψήφιο με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών Θάνο Πλεύρη, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ.

«Η μουσουλμανική μειονότητα είναι Έλληνες πολίτες. Η κριτική μας εστιάζεται στις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει εκλεκτούς του τουρκικού προξενείου στην περιοχή. Ο κύριος Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται στέλεχος του που μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, και αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι για το ΣΥΡΙΖΑ αυτό το γεγονός, δεν είναι λόγος διαγραφής. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πολιτική ευθύνη όταν αποδέχεται να έχει τέτοιους υποψηφίους στα ψηφοδέλτια της», υπογράμμισε ο Θάνος Πλέυρης. «Αυτά είναι παπατζίδικα επιχειρήματα κανένας υποψήφιος δεν είναι ενεργούμενο του τουρκικού προξενείου, συνέχισε στον ίδιο χαβά ο Νίκος Φίλης.