Να σταματήσει η προεκλογική αντιπαράθεση για την Θράκη και τα όσα λέγονται για την μειονότητα , ζήτησε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μεγάρου. Κάνοντας σαν να μη καταλαβαίνει ακόμη ότι η περίεργη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη κρύβει περίεργες περιπτύξεις των στελεχών του με το τουρκικό προξενείο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε να διαμαρτυρηθεί ότι τάχα η ΕΥΠ είναι αυτή που εργαλειοποιεί τη μειονότητα και όχι τα στελεχη ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν ανερυθρίαστα και κατα παράβαση των διεθνών συνθηκών, για ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, κάνοντας τις μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό δήλωσε: «Το θέμα στη Ροδόπη μπορεί να δημιουργήσει σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Υπάρχει ανησυχία, προβληματισμός για τον τρόπο που εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες πληροφορίες που διαρρέονται σε μέσα ενημέρωσης φιλικά προς τη ΝΔ για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Ηδη η Τουρκία τρίβει τα χέρια της. Τα 4 χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη η ΕΥΠ χρησιμοποιήθηκε για τα συμφέροντα Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, υπουργών ακόμα και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα την εργαλειοποιεί στην προεκλογική αντιπαράθεση».

«Είναι απαράδεκτο, άθλιο και εθνικά επιζήμιο», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τα βαλε και με τα στελέχη της ΝΔ που επισκέπτονται την περιοχή σε μια προσπάθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μετατρέποντας επί της ουσίας το προεκλογικό σκηνικό, σε διπλωματικές παρεμβάσεις για να μπει φρένο στα σχέδια του τουρκικού προξενείου που παρεμβαίνει ανοιχτά στην περιοχή, χρησιμοποιώντας ότι μέσο έχει διαθέσιμο.

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη, είναι ένας ωμός εκβιασμός. Δηλαδή είπε αν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα χρόνια. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν εσκεμμένα για να περάσει σε κάθε σπίτι και Έλληνα πολίτη για το τι θα ακολουθήσει. Οτι οποίος είναι αντίθετος στην κομματική και οικογενειακή εξουσία θα περάσει δύσκολα.Εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το το μήνυμα κατά της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι για να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε πολίτη Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει απτόητος σε ένα δικό του αφήγημα με ένας άκρως ευαίσθητο εθνικό θέμα.