«Τα όρια της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τα όρια του υπηρεσιακού πρωθυπουργού καθορίζονται από το άρθρο 37 παράγραφος 3 του Συντάγματος και όπως έχω εξηγήσει, είναι όρια που επιβάλλονται από την αυστηρή πολιτική ουδετερότητα της κυβέρνησής μας» επεσήμανε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, «οφείλει να εγγυάται και εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, της ελευθερίας διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, την ελευθερία της εκτίμησης των γεγονότων και της συναγωγής από αυτά συμπερασμάτων» και τόνισε πως «δεν μπορεί να επέμβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα».

Υπογράμμισε πως «η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση, ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο» και όλοι οι Έλληνες, ως μέλη της δημοκρατικής μας πατρίδας, «πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα».

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας διότι «συνεργάζεται με την ελληνική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δημοκρατικών κοινωνιών που στοιχειοθετεί η εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων από αδίστακτους διακινητές» και διατύπωσε την ελπίδα ότι «χωρίς ατυχήματα στην πορεία αυτή, να τις παραδώσουμε στην πολιτική κυβέρνηση της χώρας».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει τη δήθεν "ανησυχία" του "για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη" , όπως είπε, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.