Για εθνική εξαίρεση μίλησε ο Άκης Σκέρτσος αναφορικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Ροδόπης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τον επιβεβαιώσει αφού έφτασε στο σημείο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για την ανάγκη να εφαρμοστούν οι «κοινές αποφάσεις» της διακομματικής επιτροπής που είχε συσταθεί το 2020. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τινάξει στον αέρα και εκείνη τη διαδικασία καταθέτοντας δικό του πόρισμα.

Το 2020, με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συστάθηκε διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης. Και ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να υπονομεύσει τη διαδικασία και να τινάξει στον αέρα τη δυνατότητα μιας κοινής θέσης ως προς την αντιμετώπιση του θέματος.

Μάλιστα, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, που είχε σημαντικό ρόλο στη διακομματική επιτροπή, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τελικά την ύστατη στιγμή δικό του πόρισμα, που σε ποσοστό περίπου 85% συμφωνούσε με αυτό που είχε συνταχθεί.

Και όμως. Ο Αλέξης Τσίπρας –που επέλεξε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου έξω από το Μαξίμου και να εμπλέξει στο θέμα που έχει ανακύψει με τους δύο υποψήφιους μουσουλμάνους βουλευτές του και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό– έφτασε στο σημείο να πει ψέματα και γι’ αυτό το θέμα.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με αυτήν την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό» είπε έξω από το Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργός Ι. Σαρμά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη» και να καταλήξει στην εξής απίστευτη δήλωση:

«Μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020»!

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ή εμφανίζεται αδιάβαστος να κάνει δηλώσεις ή εσκεμμένα επιδιώκει να δημιουργήσει θέμα για να αποφύγει να αποδεχθεί τις λάθος ενέργειες και αποφάσεις του. Αυτές που, σύμφωνα και με τον Νίκο Φίλη, ο ίδιος έχει λάβει καταρτίζοντας τα ψηφοδέλτια.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διαψεύσει ότι είχε ενημερωθεί αρμοδίως πριν από τις εκλογές· όσα είπε δε μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, επιβεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό θέλει να συγκαλύψει φτάνοντας στο σημείο να κατηγορεί και την ΕΥΠ διότι επιτελεί τον ρόλο της.