Αγκαλιά με τον πολακισμό, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει την τοξικότητα και τον άκρατο λαϊκισμό στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αγνοώντας επιδεικτικά το μήνυμα της πρώτης κάλπης και την πανωλεθρία που υπέστη. Άλλωστε οι αποστάσεις που επέλεξε να κρατήσει με τον Παύλο Πολάκη δεν έχουν σχέση με τις ακραίες θέσεις του «αψύ Κρητικού».

Ο Αλέξης Τσίπρας, εντάσσοντας τον Παύλο Πολάκη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, έδειξε πως δεν έχει πρόβλημα με αυτά που λέει και κάνει. Ούτε φυσικά και με τις προγραφές, τις στοχοποιήσεις, τις αήθεις επιθέσεις και τις ύβρεις, αλλά με το γεγονός ότι εμφανίσθηκε προεκλογικά να τον… αμφισβητεί με αφορμή την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος ειδικά στα Χανιά.

Και πώς θα μπορούσε να έχει πρόβλημα με τη λογική Πολάκη, αφού ο πολακισμός αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της Κουμουνδούρου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει φροντίσει γι’ αυτό. Αήθεις επιθέσεις,fake news, στοχοποιήσεις και ακραίες τοποθετήσεις αποτέλεσαν και αποτελούν τη βασική τακτική ενός κόμματος που δεν διαθέτει πρόγραμμα και πρόταση για το μέλλον της χώρας.

Η καταστροφολογία και οι… μαύρες εικόνες εξακολουθούν ν’ αποτελούν την αιχμή του δόρατος της προεκλογικής παρουσίας Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό έναντι της τακτικής πριν από την 21η Μαΐου επιβεβαιώνοντας πως το μήνυμα των πολιτών δεν έφτασε στην Κουμουνδούρου και οι 20 και πλέον μονάδες της διαφοράς αντιμετωπίζονται ακόμη και σήμερα ως ένα τυχαίο συμβάν, απόρροια της αδυναμίας των πολιτών να «καταλάβουν τι έκαναν» υπερψηφίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτά που λέγονται για επιπτώσεις της πανδημίας, για παραπλανημένους πολίτες και άλλα τινά δεν αποτελούν δικαιολογίες, αλλά την κυρίαρχη άποψη και θέση εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η… απόσταση από τον Πολάκη

Στο πλαίσιο αυτό το να κρατά αποστάσεις από τον… Πολάκη δεν αμβλύνει τις εντυπώσεις και την κυρίαρχη εικόνα του πολακισμού. Αρκεί να δει κανείς τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες με το θέμα των μουσουλμάνων υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τις τοποθετήσεις του συνόλου των στελεχών του.

Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο περιθώριο τον Πολάκη που εμφανίσθηκε τη Δευτέρα να γυρνά γύρω από τον πρόεδρό του αλλά μόνο μια φορά να βρεθεί δίπλα του με άλλους τρεις. Και στα Ζωνιανά και στα Ανώγεια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Ανδρέας Ξανθός. Θα πει κανείς ότι στην εκλογική περιφέρεια που είναι και υποψήφιος βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως για παράδειγμα όταν πήγαινε σε εκείνα τα μέρη παλαιότερα τον Πολάκη είχε δίπλα του. Όπως αναφέρθηκε πάντως η απόσταση δεν συνδέεται με τον πολακισμό, αλλά με τη στάση του αψύ Κρητικού στις εσωκομματικές διαδικασίες.