Ο Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές ομιλίες του, πριν από την πανωλεθρία της 21ης Μαΐου, κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως πήγαινε σε συνεντεύξεις με προσυμφωνημένες ερωτήσεις. Αυτό που έχει αποκαλυφθεί και τώρα επιβεβαιώνεται είναι πως οι συνεργάτες του είτε γνωρίζουν τις ερωτήσεις είτε ζητούν να τις φτιάχνουν οι ίδιοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη σε γνωστή youtuber. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του έσπευσαν να ειρωνευτούν αυτήν την κίνηση, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε και αυτός σε μια συνέντευξη στη youtuber Zoe Pre. Ήταν η συνέντευξη που ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου δήλωνε ότι δεν του αρέσουν τα… στημένα. Και επίσης ότι δεν μπορεί τους επικοινωνιολόγους.

Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε (το αποκάλυψε η ίδια η Zoe Pre) ότι στην… αυθόρμητη συνέντευξη που της είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τις ερωτήσεις, αφού τις είχε στείλει στους συνεργάτες του.

Προσκεκλημένη στον ΣΚΑΪ η Zoe Pre είχε αποκαλύψει ότι την είχαν πάρει από τον ΣΥΡΙΖΑ να τη ρωτήσουν αν την ενδιαφέρει να πάρει συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα και απαντώντας σε ερώτηση για το πώς έγινε η συνέντευξη σημείωσε ότι η ίδια συνήθως γράφει τις ερωτήσεις που έχει σκοπό να κάνει και αν τις ζητήσουν πριν από τη συνέντευξη τότε τις στέλνει.

Στην αμέσως επόμενη ερώτηση για το τι έκανε στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση τις έστειλα» αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτόν ότι οι ερωτήσεις ήταν γνωστές πριν από τη συνέντευξη.

Τα «Χανιώτικα Νέα» και οι… ερωτήσεις

Αυτό που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» έρχεται απλώς να προστεθεί και ουσιαστικά να επιβεβαιώσει το σκεπτικό που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητούν να γράφουν και τις ερωτήσεις για τις γραπτές συνεντεύξεις του προέδρου τους.

Συγκεκριμένα, τα «Χανιώτικα Νέα» υποστηρίζουν ότι την Κυριακή το βράδυ γνωστοποιήθηκε στην εφημερίδα ότι θα αναβληθεί η γραπτή συνέντευξη που είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι λόγω της αναβολής της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά, αλλά διότι ήθελαν να γράψουν εκτός από τις απαντήσεις και τις… ερωτήσεις.

Χαρακτηριστικά στην εφημερίδα υπάρξει δημοσίευμα που αναφέρει τα εξής:

«Η αναβολή της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα (φωτ.) στα Χανιά γνωστοποιήθηκε χθες βράδυ, λόγω της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, είχε… γνωστοποιηθεί σε εμάς η αναβολή της γραπτής συνέντευξης την οποία είχε ζητήσει ο κ. Τσίπρας από τα "Χανιώτικα νέα". Αιτία; Η επιθυμία των συνεργατών του κ. Τσίπρα, εκτός από τις απαντήσεις, να γράψουν και τις ερωτήσεις!

Να επιβάλουν, δηλαδή, στην εφημερίδα, τις ερωτήσεις που θα κάνει στον υποψήφιο πρωθυπουργό. Φυσικό ήταν μια τέτοια συνέντευξη εμείς να την απορρίψουμε.

Αναγκαία αυτή η γνωστοποίηση, διότι πολλοί οι… καλοθελητές».

Τα δύο παραπάνω παραδείγματα αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Κουμουνδούρου. Και κυρίως πώς αντιμετωπίζουν την ελευθερία του Τύπου. Αναδεικνύουν όμως και τον λόγο για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αναζητούσαν με κάθε τρόπο τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού και εφημερίδων που θα μετέδιδε τις θέσεις του κόμματος.