Ο Τσίπρας, μπροστά στην τοξικότητα που εκπέμπει και μπροστά στο μίσος του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, δεν υπολογίζει τίποτα και δεν πρόκειται να δείξει σεβασμό στους θεσμούς.

Σε μπούμερανγκ για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η ατυχής και, ευτυχώς για όλους μας και κυρίως για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα, ανεπιτυχής προσπάθεια να προκαλέσει εμπλοκή της υπηρεσιακής κυβέρνησης στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης από κανένα κόμμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ, απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των μετρήσεων και στριμωγμένος από τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ροδόπης και ευάλωτος λόγω της απογοήτευσης και του αδιεξόδου που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε συνάντηση από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, με θέμα την κατάσταση στη Ροδόπη. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε τίποτε στον κ. Σαρμά για τις καταγγελίες των στελεχών του κόμματός του περί στήριξης του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο βουλευτή Οζγκιούρ Φερχάτ.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ούτε ότι ο Φερχάτ έχει μιλήσει δημοσίως για τουρκική μειονότητα, όταν η Ελληνική Δημοκρατία –σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης– αποδέχεται μόνο τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή. Δεν του είπε ούτε για τις καταγγελίες Αϋφαντή περί απομάκρυνσης υποψηφίας από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, λόγω παρέμβασης της τουρκικής πρεσβείας. Δεν του είπε φυσικά ούτε ότι το Μαξίμου τον είχε προεκλογικά προειδοποιήσει για όλα αυτά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά όμως για τον Αλέξη Τσίπρα μικρή σημασία έχουν. Μπροστά στην τοξικότητα που εκπέμπει και μπροστά στο μίσος του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν υπολογίζει τίποτα και δεν πρόκειται να δείξει σεβασμό στους θεσμούς.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, δεν εκπλήσσει κανέναν η συμπεριφορά του Τσίπρα. Το γεγονός ότι πήγε να εμπλέξει έναν έντιμο άνθρωπο, όπως τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, για να παίξει τα δικά του μικροκομματικά παιχνίδια δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του. Ο Τσίπρας δεν διστάζει πουθενά. Και το έχει αποδείξει αυτό γιατί προφανώς αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της πολιτικής ζωής του. Αν αφορούσε τον εαυτό του, θα ήταν αναφαίρετο δικαίωμά του. Επειδή όμως είναι δημόσιο πρόσωπο και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά τη χώρα, πρέπει στις εκλογές να πάρει το μήνυμα και να πάει στο σπίτι του. Να τελειώσει άπαξ διά παντός πολιτικά γιατί ζημιώνει τη χώρα…