Σε… κατάθλιψη έχουν πέσει στην Κουμουνδούρου μετά την απογοητευτική υποδοχή της οποίας έτυχε ο πρόεδρος Τσίπρας στο πάλαι ποτέ πολιτικό «κάστρο» της κεντροαριστεράς, που δεν είναι άλλο από την Κρήτη. Πλήρης και η απογοήτευση των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κομματικό κάλεσμα, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έπεται σε όλους τους νομούς της Κρήτης (ακόμη και σε αυτόν των Χανίων) του ΠΑΣΟΚ.

Η εικόνα ενός Τσίπρα να μιλάει σε σχεδόν άδεια καφενεία προβλημάτισε τους κομματικούς επιτελείς, που προφανώς ανέμεναν μεγαλύτερη συσπείρωση μετά την εκλογική συντριβή της 21ης Μαΐου. Αυτό δεν συνέβη και η αγωνία μεγαλώνει ως προς το ποσοστό που δύναται να λάβει το κόμμα την 25η Ιουνίου.

Πάντως, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκτιμούν ότι τόσο ο Ξανθός στο Ρέθυμνο, όσο και ο Πολάκης στα Χανιά, θα δυσκολευτούν να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εικόνα στην Κρήτη επιβεβαιώνει και την κατάσταση που επικρατεί στην υπόλοιπη Ελλάδα με τους πολίτες να γυρνούν την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και οι... ψηφοφόροι του.