Η αποκάλυψη του πρώην διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Γιωργού Αϋφαντή πως το 2014 η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποσύρθηκε με παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας, προκάλεσε τη στοχοποίησή του με τις… πηγές της Κουμουνδούρου να εξαπολύουν σε βάρος του κατηγορίες και τον ίδιο να απαντά για «περιφερόμενους καθ’ έξιν συκοφάντες».

Οι αναφορές του Γιώργου Αϋφαντή έγιναν στο πλαίσιο των αποκαλύψεων αναφορικά με τη στάση των μουσουλμάνων υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θράκη.

Οι… πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη λογική του «ή μαζί μας ή εχθρός μας» οι… πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι «ο κ. Αϋφαντής έχει εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι τόσο για τις απόψεις του αλλά κυρίως για τη συνωμοσιολογική διάσταση των θέσεών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την ασυνάρτητη συμπεριφορά του».

Πρόσθεταν δε πως ως Πρέσβης στην Τεχεράνη, είχε υποστεί πειθαρχική δίωξη, επί υπουργίας Κοτζιά, για ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών με τις βίζες και σημείωναν ότι «Ενδεχομένως, λοιπόν, η σπουδή του να επιτεθεί σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να έχει να κάνει όχι μόνο με τις απόψεις του, αλλά και με την προσωπική του πικρία»

Η απάντηση Αϋφαντή

Για αισχρές συκοφαντίες έκανε λόγο ο Γιώργος Αϋφαντής σημειώνοντας αναφορικά με το θέμα με τις βίζες ότι ο ίδιος αποκάλυψε την ύπαρξη κυκλώματος «εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια ευρώ κατ` έτος, το οποίο δρουσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας».

Αφήνοντας αιχμές κατά Τσίπρα και Κοτζιά τονίζει ακόμη ότι «ξεχνούν ότι αντί να "διαπραγματευθώ" (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατ`ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία».

«Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου;» σημείωσε καταλήγοντας:

«Τέλος, "ξεχνούν" το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ΄έξιν συκοφαντες του ΣΥΡΙΖΑ: οτι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα...».

Η ουσία είναι ότι ο Γιώργος Αϋφαντής μίλησε για συγκεκριμένη περίπτωση παρέμβασης της τουρκικής πρεσβείας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε, διά των… πηγών του, ως συνωμοσιολόγο. Τον τοποθέτησε απέναντι στην επαναφέροντας στο προσκήνιο κατηγορίες για τις οποίες ο ίδιος λέει πως αθωώθηκε…