Είναι γνωστό ότι κάποιοι συγκεκριμένοι Ελληνες εφοπλιστές έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μεταφέροντας -σίγουρα μη σύννομα- ρωσικό πετρέλαιο, απέναντι στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, ως γνωστόν, έκανε διεθνές διάβημα στο οποίο κατονομάζει συγκεκριμένους πέντε εφοπλιστές. Οι πληροφορίες θέλουν τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, που κινήθηκαν επί μακρόν με εξαιρετικά χαμηλούς τόνους, να έχουν εντοπίσει διάφορα φιλορωσικά κεφάλαια που εμπλέκονται με τον εφοπλισμό και τις επιχειρήσεις στη χώρα μας, και που χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα και εκκλησιαστικές οργανώσεις, εντός και εκτός της περιοχής του Αγίου Ορους.

Υπάρχει μάλιστα η πληροφορία που θέλει πίσω από τις επιθετικές επιχειρηματικές κινήσεις μικρομεσαίου επωνύμου εφοπλιστή να κρύβεται fund με κεφάλαια τα οποία προέρχονται από τη Ρωσία, μέσω Τουρκίας. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και κινήσεις στην τηλεοπτική αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει μια κομβική διωκτική υπηρεσία πέραν του Ατλαντικού που έχει ενημερώσει για τις διάφορες τραπεζικές κινήσεις και οι οποίες σίγουρα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά.