Εκνευρισμένος από τις ερωτήσεις για τη στάση των μουσουλμάνων υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ανοιχτά για «τουρκική μειονότητα» προκαλώντας σοκ, αφού πλέον ο ίδιος ανοίγει το θέμα. Κι όλα αυτά την ώρα που καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας».

Στην προσπάθειά του να μην απαντήσει στην ερώτηση που του τέθηκε για τη Ροδόπη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία κατηγόρησε ότι «εκβιάζει την τουρκική μειονότητα».

Και αυτό τη στιγμή που του επισημάνθηκε πως κάθε δήλωσή του σχετικά με το θέμα τίθεται στο μικροσκόπιο όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θα ήταν θεσμικό λάθος και εθνικό ατόπημα να «καθαιρέσει» τους μουσουλμάνους υποψήφιους που εξελέγησαν με 20.000 ψήφους από τη μειονότητα.

Εντύπωση προκάλεσε ο εκνευρισμός του. Κυρίως όμως ότι δεν απάντησε σχετικά με την ενημέρωση που είχε, έστω, όπως ο ίδιος υποστηρίζει μετά τις εκλογές. Δήλωσε πως αξιολόγησε και αξιολογεί τα όσα περιείχε ο φάκελος που του εστάλη από τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν περιλαμβάνει στοιχεία συγκεκριμένα.