Ο Μουσταφά Κατραντζή, ο μουσουλμάνος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη απέσυρε την υποψηφιότητά του θέτοντας εαυτόν εκτός εκλογικής διαδικασίας την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται με όλους τους τρόπους και με απίστευτες δικαιολογίες να ζητήσει από τους μουσουλμάνους υποψήφιους του κόμματός του να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θέτουν θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Ο Μουσταφά Κατρατζή ανακοίνωσε μέσω facebook την απόσυρσή του δηλώνοντας ότι «η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας»

Είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα κυρίως όμως προηγήθηκε η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κάνει ένα συμψηφισμό και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αναφορικά με τη στάση των μουσουλμάνων υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑπου έχουν θέσει θέμα «τουρκικής» μειονότητας κινούμενοι μεταξύ τουρκικού προξενείου και ψευδομουφτήδων.

Μάλιστα, η απόσυρση Κατρατζή ήρθε την ώρα που ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, εμφανίζεται να φωτογραφίζεται μπροστά σε πανό στο οποίο υπάρχει σαφής αναφορά στην «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης». Η φωτογραφία ελήφθη σε Χάτιμ, την θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων για την «ενηλικίωση» των παιδιών που έχουν ολοκληρώσει την ανάγνωση και εκμάθηση του Κορανίου, που διοργάνωσε η ψευτομουφτεία.

Υπενθυμίζεται πως ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τον Μάιο, μιλώντας στο Anadolu, μίλησε για «τουρκική μειονότητα» τονίζοντας επίσης ότι αυτή «αγνοείται» από τις ελληνικές αρχές.

Και όμως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην κάνει τίποτα. Να μη ζητήσει καν από τους υποψήφιους με το κόμμα του Βουλευτές, να αποσαφηνίσουν δημοσίως τη θέση και τη στάση του σε σχέση με ένα μείζονος, εθνικής σημασίας, θέμα. Αντιθέτως εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως στο φάκελο της ΕΥΠ που του έστειλε γίνεται λόγος και για τον Μουσταφά Κατρατζή.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στο γήπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Η παραίτηση Κατρατζή την επιστρέφει στο δικό του γήπεδο και στους παίκτες που έχει αυτός κατεβάσει. Τα περί εθνικού θέματος που θα προκύψει ένα αποσυρθούν οι δύο μουσουλμάνοι υποψήφιοι μόνο ως αστείο δύναται να καταγραφεί. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι αρκεί να αποσαφηνίσουν θέσεις και απόψεις καθώς και το αν σέβονται και ακολουθούν τη συνθήκη της Λωζάνης.