Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προχωρούσε σε μια… πύρινη δήλωση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το θέμα των μουσουλμάνων υποψήφιων βουλευτών στη Θράκη, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που εξελέγη στις 21 Μαΐου με τη… σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να φωτογραφίζεται κάτω από πανό στο οποίο υπάρχει σαφής αναφορά σε «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν πως πρόκειται για φωτογραφία που ελήφθη σε «Χάτι», τη θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων για την «ενηλικίωση» των παιδιών που έχουν ολοκληρώσει την ανάγνωση και εκμάθηση του Κορανίου, που διοργάνωσε η ψευδομουφτεία και στην οποία παρέστη και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, το θέμα παίρνει νέες διαστάσεις.

Και αυτό διότι ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε αναφερθεί, σε συνέντευξή του στο Anadolu, σε «τουρκική μειονότητα» που «αγνοείται» από τις ελληνικές αρχές.

Λίγο πριν από την αποκάλυψη της φωτογραφίας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε –με αφορμή την αποχώρηση του Μουσταφά Κατραντζή από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ– ότι «η εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του υποψηφίου της κ. Μουσταφά Κατραντζή, απλώς επιβεβαιώνει πόσο υποκριτής, αδίστακτος και τελικά επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα είναι ο κ. Μητσοτάκης».

zeibek2