Για ιδεολογικά και εθνικά αφελή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την επικίνδυνη στάση του κόμματος στο ζήτημα της Ροδόπης, γεγονός που επιχείρησε να αντιπαρέλθει η Πόπη Τσαπανίδου, ισχυριζόμενη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που τηρεί «εθνικά επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση».

Η ίδια, βέβαια, -στη μεταξύ τους αντιπαράθεση στο mega σήμερα το πρωί- δεν είχε ένα σοβαρό επιχείρημα να προβάλλει στην τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ότι τέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα υπηρεσιακά το ζήτημα των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη, με εκστρατεία υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτώντας την γιατί οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνει μία δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα απάντησε: «Είναι δυνατόν να ζητάμε εν έτη 2023 δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές;», επιχειρώντας να αποπροσανατολίζει από την ουσία.

Ο Άκης Σκέρτσος επανέλαβε ότι «θέσαμε το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο του κ. Τσίπρα όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στην Θράκη. Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη». Μη έχοντας τι να απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανένα γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα». Ισχυρίστηκε δε ότι «δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη - Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου». Για να της απαντήσει ο Άκης Σκέρτσος ότι «δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε στο σημείο αυτό ότι «μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, αλλά πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή. Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν ψήφιζε στις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ άγεται και φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα που καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής».

Ο ίδιος, αναφορικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην μουσουλμανική μειονότητα, σχολίασε πως «είπε το αυτονόητο. Είπε δηλαδή ότι εμείς ως ΝΔ υποστηρίζουμε μία πολιτική άρσης της απομόνωσης της μειονότητας και ένταξή της στην θεσμική και οικονομική πραγματικότητα».