Το χρώμα του χάρτη στη Ροδόπη δεν έχει ιδεολογικό και κομματικό πρόσημο. Η διαπολιτισμική τοπική κοινωνία ζει ανάλογα φαινόμενα εδώ και αρκετά χρόνια. Βεβαίως, η μουσουλμανική μειονότητα επιθυμεί να έχει τους δικούς της εκπροσώπους. Πάνω σε αυτήν την επιθυμία συχνά παρεμβαίνουν ξένα κέντρα που επιδιώκουν τη χειραγώγησή της όχι με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων τους, αλλά με στόχο την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Εμείς, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, με τη βοήθεια της ελληνικής Δημοκρατίας έχουμε οικοδομήσει τις τελευταίες δεκαετίες στη Θράκη μια πρότυπη ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία. Ο αγώνας μας για να τη θωρακίσουμε είναι συνεχής, όπως επίσης και η προσπάθειά μας για να προστατεύσουμε την ελευθερία συνείδησης των μουσουλμάνων συμπολιτών μας κάθε φορά όταν κάποιοι επιδιώκουν να τους εργαλειοποιήσουν.

Στις επόμενες εκλογές, τώρα που η μειονότητα επέλεξε τους εκπροσώπους της, στόχος μας είναι να αλλάξουμε το χρώμα του νομού για να επιτύχουμε αποτελεσματικότερα την ουσιαστική παρέμβασή μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αυστηρές δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. τράβηξαν την κουρτίνα και ανέδειξαν το τελευταίο διάστημα ακόμα μια φορά τον ρόλο των ξένων κέντρων, αλλά και αυτούς που το ανέχονται στη χώρα μας.

Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη