«Δεν πιστεύω πως υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που θα ρίξουν την κυβέρνηση», επισημαίνει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, βάζοντας τέλος στις εικασίες περί αντάρτικου.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Δεν πρέπει να κάνουμε εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση γιατί αυτό μειώνει τη διαπραγματευτική μας δύναμη διεθνώς και δεν μας βοηθάει να είμαστε αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας. Αναμφισβήτητα η εσωτερική ενότητα, και στη δημόσια διπλωματία αλλά και στη μάχιμη διπλωματία γενικώς είναι απαραίτητο στοιχείο για να έχεις επιτυχία άρα πρέπει να καλλιεργείται πάντοτε η εσωτερική ενότητα».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά

«Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός τοποθετείται επικαλούμενος διάφορα ζητήματα σίγουρα κάτι ακούει ή κάποιες πηγές έχει. Δεν τις ξέρω, αν ήξερα τις πληροφορίες και τις πηγές δεν θα δίσταζα να τοποθετηθώ».

Σχετικά με την συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη

«Είχα τη δυνατότητα να ρωτήσω τον κ. Γεραπετρίτη αν υπάρχει η οποιαδήποτε μετατόπιση όσον αφορά και την ουσία της υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων αλλά και τη στρατηγική με την οποία τα υπερασπιζόμαστε, με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία μετατόπιση. Οι απαντήσεις που παίρνω δεν μπορεί να μην είναι αξιόπιστες τι στιγμή που τις παίρνω επισήμως από τα χείλη του υπουργού Εξωτερικών.

Οι διεθνείς διαφορές επιλύονται ή με πόλεμο που τον απευχόμαστε όλες οι πλευρές γιατί κανένας δεν θα βγει κερδισμένος, ή με διάλογο. Αυτό προϋποθέτει κράτη τα οποία σέβονται το διεθνές δίκαιο και κυρίως έχουν την αφοσίωση τους στην αρχή της καλής γειτονίας, ή με συντεταγμένο διάλογο και επί διαιτησία. Ο τρίτος δρόμος ήταν ο δρόμος που επέλεξαν όλα τα ελληνικά κόμματα από το 1975 μέχρι σήμερα. Εκτιμώ ότι μπορεί να μην είναι ένας γρήγορος και εύκολος δρόμος αλλά είναι ένας σταθερός δρόμος ο οποίος δεν έχει πισωγυρίσματα.

Πιστεύω ότι η διαδικασία προς τη Χάγη είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να βρούμε ενδεχομένως λύσεις επιτυγχάνοντας παράλληλα και συμπράξεις. Πιστεύω σε αυτό το δρόμο που ακολουθούμε από το 1975.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να βρεθούν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, δεν πιστεύω πως υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που θα ρίξουν την κυβέρνηση». Ερωτηθείς στη συνέχεια αν πιστεύει ότι υπάρχει ένα είδος αντάρτικου με τις ερωτήσεις των κυβερνητικών βουλευτών, απάντησε «Μια ώριμη δημοκρατία λειτουργεί όπως ακριβώς επιδιώκουμε εμείς να λειτουργήσουμε. Η αναφορά, η επίκαιρη ερώτηση είναι μια τρέχουσα διαδικασία, το ξέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ενθάρρυνε την Κοινοβουλευτική Ομάδα να κάνει ερωτήσεις και ενθαρρύνει και τους υπουργούς να απαντούν γιατί έτσι οξύνει τα αντανακλαστικά των υπουργών του».