Δεν χρειάζονται πλέον οι παρεμβάσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για να φωτιστεί πλήρως ο σκοτεινός ρόλος που παίζει ο Φερχάτ Οζγκιούρ, ο μουσουλμάνος υποψήφιος που στις εκλογές της 21ης Μαΐου κέρδισε έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Το κάνουν πλέον τα ίδια τα στελέχη της Κουμουνδούρου, που μιλούν ανοιχτά για το πώς αναμείχθηκε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ώστε η έδρα να πάει στον Φερχάτ Οζγκιούρ. 

Μετά την Ελένη Λαφτσή ήρθε η σειρά του πρώην μέλους της συντονιστικής γραμματείας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Θανάση Καλογιαντσίδη, να βγει δημοσίως και να πει χωρίς περιστροφές ότι την εκλογική μάχη σε αυτή την περιφέρεια την κέρδισε το τουρκικό προξενείο και όχι το κόμμα του. «Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ροδόπης αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής επί των κατοίκων του συγκεκριμένου νομού. Με μια συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο πριμοδοτήθηκε ο Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος πλειοψήφησε με σημαντική διαφορά του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου» έγραψε στο Facebook. 

O κ. Καλογιαντσίδης δεν σταμάτησε εκεί. Με νέα ανάρτηση του επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Φερχάτ Οζγκιούρ «σύντροφο» και είχε κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για «τουρκοφαγικό εθνικισμό». 

«Ο κύριος Φίλης δεν πήρε χαμπάρι, πως ο "σύντροφος Οζγκιούρ" έκανε τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία; Γνωρίζει πως ο σύντροφός του συχνότατα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, τελετές κτλ παρακρατικών δομών που η Τουρκία συντηρεί εντός της Ελλάδος; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες; Γνωρίζει ο κ. Φίλης, πως ο -δικός τους!- μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημήτρης Χαρίτου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ (Xronos Media Group) "φωτογράφισε" τον "σύντροφο Οζγκιούρ" θέτοντας το δίλημμα, πως εάν οι πολίτες τον επιλέξουν, θα είναι βουλευτής "... που θα κινείται εξωθεσμικά και θα δίνει πρώτα λόγο σε μηχανισμούς, σε παράκεντρα, άλλες δομές, για λογαριασμό ξένων χωρών"; Δεν γνωρίζει, πως ο "σύντροφος Οζγκιούρ" μίλησε σε τουρκικό σταθμό ο οποίος μάλλον δεν είναι και πολύ Αριστερός, αφού θεωρείται φίλα προσκείμενος προς το τουρκικό κόμμα MHP του γνωστού τούρκου νεοφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί γνωστού και ως κόμματος των "Γκρίζων Λύκων"; Μάλλον δεν άκουσε, δεν διάβασε καν ο κύριος Φίλης την ανακοίνωση της κυρίας Ελένης Λαφτσή, παλαιού στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», η οποία μεταξύ άλλων έγραψε "Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!" Ο κύριος Φίλης μιλά για "υποδαύλιση εθνοτικού μίσους". Ποιος την πράττει; Εκείνοι που περιγράφουν την κατάσταση ή εκείνοι που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Ελληνική Δημοκρατία;» έγραψε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα για