Στον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκιούρ Φερχάτ, αναφέρθηκε μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες εκλογές, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηβασιλείου γράφει στο tweet του: «Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Οζγκιούρ Φερχάτ, παρέστη προκλητικά σε εκδήλωση της παράνομης "Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης" μαζί με τον ψευδομουφτή και τον Τούρκο πρόξενο». Στο τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει, αναρωτώμενος: «Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα; Ως πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να σιωπά;». 

Το σχόλιο Σκέρτσου

Να σημειωθεί πως από το πρωί οι σχέσεις του συγκεκριμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο έχουν γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς σχετική δήλωση έχει κάνει και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, με αφορμή, επίσης, σχετική δήλωση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε: «Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ.

Η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όμως, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης: "κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους"».