Στα ευαίσθητα εθνικά θέματα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται για μικροκομματικά οφέλη στη Ροδόπη, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, και τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Δεν θα ήθελα να προσωποποιήσω ούτε θα βάλω όνομα πίσω από οτιδήποτε είπε ο Πρωθυπουργός, θα ήθελα να πω ότι η ελληνική κοινωνία δεν στερείται κοινής λογικής. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει και νομίζω ότι η τοποθέτηση Μητσοτάκη ήταν πάρα πολύ καθαρή και μάλιστα σε ένα ύφος χαμηλών τόνων, χωρίς έξαρση, με μια απλή αναφορά σε γεγονότα και σε μια υφέρπουσα σαφή όμως ερώτηση και πρόσκληση προς τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός τους έθεσε μια σαφή ερωτηση περιμένουμε πως θα αντιμετωπιστεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση μπορεί να έχει την άποψη της και από την άποψη της θα κριθεί από την ελληνική κοινωνία.Αν χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών ως κριτήριο νομίζω ότι οι απαντήσεις που η αντιπολίτευση έδωσε στα ερωτήματα δεν υπήρξαν και πολύ επιτυχής αλλά πάλι θα δούμε ».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών έκανε εκτενή αναφορά και στο θέμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. «Εμάς στη ΝΔ πρέπει να μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε το σημαντικό ποσοστό που είχαμε και να έχουμε μια συνεκτική ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία θα επιτρέψει να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις και να πάει ο τόπος ένα βήμα μπροστά. Αυτό θα διευκολυνόταν αν όλες οι παρατάξεις της Βουλή είναι συντεταγμένες σε γενικές κατευθύνσεις κοινής αντίληψης της πραγματικότητας και από εκεί πέρα η κάθε μια πολιτική δύναμη επί τη βάση της ιδεολογίας της, των αρχών της, των σκέψεών της να δίνει τις απαντήσεις που πρέπει και να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι απολύτως κατανοητό και ωφέλιμο, δεν θα ήταν ωφέλιμο να μην αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί σχηματισμοί την πραγματικότητα όχι σαν αυτό που βλέπουμε μπροστά μας αλλά σαν κάτι άλλο φαντασιακό το οποίο ονειρεύονται και το οποίο θέλουν να επιβάλλουν ως πρόσληψη της κοινωνίας για αυτή την πραγματικότητα και άρα επί φανταστικής πραγματικότητας να δίνουν και φανταστικές απαντήσεις. Αυτό είναι βλαβερό διότι τότε διεξάγουμε διάλογο είτε επί του φανταστικού είτε επί του επιθυμητού άρα εγώ θα ήθελα κοινή ανάγνωση της πραγματικότητας. Τι προκλήσεις αντιμετωπίζει η χώρα και τι προτείνει κάθε πλευρά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τις πραγματικές, τις υπαρκτές όχι αυτές που θα θέλαμε. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα περιέγραφε μια πραγματικότητα που ο μέσος έλληνας δεν την έβλεπε, μαύρης δυστυχίας, τρόμου και συμφοράς έχασε 11 μονάδες από την πολιτική του δύναμη», υπογράμμισε.