«Οποιοσδήποτε εκλέγεται οφείλει να έχει μία βασική αρχή στην Ελλάδα, το εθνικό συμφέρον. Εμείς δεν κρίνουμε τον πατριωτισμό οιουδήποτε, δεν τοποθετούμε όρια, αλλά το εθνικό συμφέρον είναι το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορεί να υπάρχουν άλλες παράμετροι οι οποίες ενυποθηκεύουν αυτή τη βασική αρχή παρουσίας στην ελληνική Βουλή. Ό,τι είναι λοιπόν εκτός αυτής της βασικής αρχής είναι εκτός του συνταγματικού πεδίου στην Ελλάδα». 

Αυτό δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, ερωτηθείς για το ζήτημα των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου

Ο κ. Δένδιας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Δημήτρη Καιρίδη, είπε ότι το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας ήρθε σε επαφή με την τοπική κοινωνία «για να ακούσουμε τα προβλήματα και να διατυπώσουμε με σεμνότητα, με σοβαρότητα, με ταπεινότητα, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα. Την πρόταση για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη συνταγή για την επίλυση των προβλημάτων. Και βεβαίως, να ακούσουμε και να ενημερωθούμε για το τι δεν έγινε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Και πάλι είμαστε ευγνώμονες για την υποδοχή και επίσης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που έχουμε να έρθουμε σε επαφή με την τοπική κοινωνία. Μία κοινωνία που για την πατρίδα μας την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν ξεχνάμε ότι εδώ συνομιλούμε με ακρίτες».