Σκληρή ήταν η κριτική του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας ΔημοκρατίαςΠαύλου Μαρινακή, στις άκρως επικίνδυνες απόψεις για τα εθνικά θέματα σε Θράκη και Ροδόπη, τις οποίες εξέφρασε ο Νίκος Φίλης.

«Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ του υποψηφίου που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη» τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ περιμένει καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε την αποπομπή του Νίκου Φίλη.

«Φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του. Και αυτή η γραμμή είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη» προσθέτει.

Καταλήγοντας ο κ. Μαρινάκης δηλώνει ότι την απάντηση σε αυτές τις ιδεοληψίες θα τη δώσουν οι πολίτες στις 25 Ιουνίου τόσο στη Ροδόπη, όσο και σε όλη την Ελλάδα.