Μετά το σοκ της βαριάς και ταπεινωτικής ήττας, ο Αλέξης Τσίπρας ξαναβρήκε τον παλιό καλό εαυτό του. Τοξικότητα, fake news, ψέματα κι άγιος ο Θεός μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου κι όπου βγει. Τα τελευταία 24ωρα το αγαπημένο του θέμα για κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία είναι η οικονομία, ξεχνώντας, προφανώς, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Διά του λόγου το ασφαλές, διαβάστε τι δήλωσε, προχθές, για την οικονομία και τους φόρους ο ηττημένος και σε πανικό πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του... «Είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν έχει αυξήσει τους φόρους.

Εχει συντελεστεί μία από τις μεγαλύτερες φορολογικές αφαιμάξεις των τελευταίων ετών», σημείωσε για πρόσθεσε: «Μπορεί αυτό να μη φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, αφού οι φορολογικοί συντελεστές δεν έχουν αυξηθεί, ωστόσο αυτό ακριβώς γίνεται, μέσα από τους έμμεσους φόρους όταν έχουμε έναν πληθωρισμό που ανεβαίνει και οι έμμεσοι φόροι παραμένουν σταθεροί.

Οταν το “καλάθι του νοικοκυριού” με την ακρίβεια πάει από τα 50 στα 100 ευρώ, τότε διπλασιάζεται ο φόρος που πληρώνει ο πολίτης, χωρίς να αυξάνονται κατ’ ανάγκη οι ονομαστικοί φορολογικοί συντελεστές». Και μετά αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε...