Η «μυωπία» του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία πορεύτηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση, όταν «δεν έβλεπε» τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται και την προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας επιμένει να μην βλέπει ούτε τις σελίδες του Μεσοπρόθεσμου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσκείμενα σε αυτόν ΜΜΕ υποστηρίζουν ψευδώς ότι δεν προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων, όπως συνειδητά προσπενούν τις εκτιμήσεις για αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα και παραβλέπουν την πραγματικότητα της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Αν έμπαιναν στον κόπο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσουν το Μεσοπρόθεσμο θα διαπίστωναν ότι στη σελίδα αναφέρεται ρητά αύξηση μισθολογίου του Δημοσίου από 1/1/24 κατά 0,3% του Α.Ε.Π. δηλαδή περίπου 700 εκατ. ευρώ το χρόνο ή 2,8 δισ. ευρώ στην τετραετία. Σχετική ρύθμιση θα ψηφιστεί αμέσως μετά τις εκλογές ως πρώτη προτεραιότητα με εφαρμογή από 1/1/24.

Το νέο μισθολόγιο αναμένεται να έχει εσωτερικές διαβαθμίσεις ως προς τις αυξήσεις που θα δοθούν με έμφαση και μεγαλύτερη στήριξη στους χαμηλόμισθους νεοεισερχόμενους δημόσιους υπαλλήλους, τους δημόσιους υπαλλήλους με παιδιά και τους υπαλλήλους με θέσεις ευθύνης. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις τρεις κατηγορίες ή κάποιον συνδυασμό τους οι αυξήσεις μπορεί να αγγίζουν το 15 έως 20%.