Δεν έχετε παράπονο εσείς οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες μας. Από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε «Το Μανιφέστο» έγραφα και υπογράμμιζα ότι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία οι ξένες αγορές θα εμπιστευτούν τη χώρα μας και θα έρθουν επενδύσεις. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια της τετραετίας στην οποία κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα λοιπόν οι εξελίξεις είναι ακόμα πιο αισιόδοξες. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου γέμισε ικανοποίηση τις αγορές. Η χώρα μας, σε αντίθεση με την περίοδο του Τσίπρα, αποτελεί πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της και θα οδηγηθεί στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα JP Morgan, μια δεύτερη θητεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τι εκτιμά για μετά τις εκλογές η γνωστή αμερικανική τράπεζα; Αυτό που πιστεύουν όλοι οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι. Οτι αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια δεύτερη τετραετία στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να χρειαστεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μια δεύτερη εντολή και κυβέρνηση για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η ισχυρότερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερή στην πορεία με τις δημοσιονομικές και μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζουμε να αναμένουμε μια παρατεταμένη και ισχυρή επέκταση της ελληνικής οικονομίας, εξηγεί χαρακτηριστικά η JP Morgan.

Να το ξαναγράψω λοιπόν για να γίνει κατανοητό από όλους. Δεν υπάρχει άλλη σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας στην Ελλάδα. Ολες οι σοβαρές ξένες χώρες εκτιμούν ότι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να φέρουν ισχυρή ανάπτυξη, αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις. Κανένας άλλος πολιτικός, κανένα άλλο κόμμα στην Ελλάδα δεν είναι σε θέση αυτή την περίοδο να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσοι δεν την βλέπουν μπροστά τους σημαίνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την εποχή και όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει όσα εξακολουθούν και υποστηρίζουν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη των σοβαρών κομμάτων. Αποτελείται από μια παρέα ακραίων αριστερών που είναι εντελώς ξεπερασμένοι. Πλέον αυτό το έμαθαν και στο εξωτερικό.