ριάλιτι (το) 1. χαμηλού επιπέδου τηλεοπτική εκπομπή στην οποία οι συμμετέχοντες, που παρακολουθούνται από κάμερες τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τσακώνονται και εξευτιλίζονται σε κάθε ευκαιρία «αυτό δεν είναι κόμμα, είναι ριάλιτι» 2. κόμμα της αριστεράς «νομίζω ότι η χώρα έχει πολύ περισσότερα ριάλιτι απ’ όσα μπορεί να αντέξει»

Είναι προφανές ότι ο Στέφανος ο Κασσελάκης δεν τα πολυκαταφέρνει στην πολιτική. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος με τα σωστά του περίμενε να τα καταφέρει, αλλά αφελείς και επιπόλαιοι συμπολίτες υπάρχουν πολλοί και κάποιοι από αυτούς δεν αποκλείεται να πίστεψαν ότι ένας άσχετος με την πολιτική και τη χώρα Ελληνας του εξωτερικού θα μπορούσε να αποτρέψει το προδιαγεγραμμένο τέλος του κόμματος που βασίστηκε στο παραμύθι και συνετρίβη από την πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο γοητευτικός Στέφανος είναι αποτυχημένος. Κάθε άλλο. Γιατί αυτό του οποίου ηγείται μπορεί να καταρρέει ως κόμμα, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα τρομερά πετυχημένο ριάλιτι. Θέλω να πω ότι οι τσακωμοί και τα ξεκατινιάσματα είναι εκεί, οι ανταγωνισμοί είναι εκεί, οι μηχανορραφίες είναι εκεί και το μόνο που λείπει είναι η 24ωρη τηλεοπτική κάλυψη. Ο γοητευτικός Στέφανος μπορεί να είναι σκράπας στην πολιτική, αλλά αν είναι τόσο καλός επιχειρηματίας όσο ισχυρίζεται δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Βαρίδια

Πιο αστεία από τον ίδιο τον Κασσελάκη μού μοιάζει η αντίληψη σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει από τις διαγραφές. Ολοι αυτοί έχουν μηδενική επιρροή στην πραγματική κοινωνία (σε αντίθεση με τη δημοσιογραφική) και θα ήταν βαρίδια για οποιοδήποτε κόμμα. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να βουλιάξει ακόμα και χωρίς αυτούς.

Από τότε που ανακάλυψαν τη συγγνώμη…

Αφού μοίρασαν σανό και (ξανα)έγιναν φορείς αντιδυτικής προπαγάνδας το BBC και οι «New οι York οι Times» απολογήθηκαν για τα ψέματα με τη δήθεν επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Γάζας. Δυστυχώς το μέγεθος και η ιστορία τους κάνουν την απολογία τους τόσο πειστική όσο είναι η απολογία αμυντικού που έχει πάρει φόρα, έχει σημαδέψει τα πόδια του αντιπάλου επιθετικού κι αφού τον έχει ξαπλώσει στο χορτάρι του ζητάει συγγνώμη.

Αδιάβαστη

Μόνο στην άγνοια -και μόνο σε αυτή- μπορώ να αποδώσω τη φράση «ο Ανδρουλάκης είναι θλιβερός και λίγος» που ξεστόμισε η ιστορική ηγέτιδα του ΠΑΣΟΚ, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου. Και το λέω αυτό γιατί αν είχε ακούσει τον σύντροφο Νικόλα να μιλά αγγλικά θα ήξερε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πολύ αστείο πολιτικό.