ισλαμοφοβικός (ο) 1. αυτός που αντιπαθεί και φοβάται τα θεοκρατικά καθεστώτα και τους υποστηρικτές τους «τι εννοείς όταν λες ότι σε φοβίζει η ιδέα μιας χώρας στην οποία επικρατεί ο θρησκευτικός νόμος και για την επιβολή του υπάρχει θρησκευτική αστυνομία; Δεν ήξερα ότι είσαι τόσο ισλαμοφοβικός» 2. αυτός που δεν στηρίζει τζιχαντιστικές οργανώσεις «ο Γιώργος είναι τόσο ισλαμοφοβικός που όχι μόνο δεν στηρίζει τον αγώνα της Χαμάς, αλλά τη θεωρεί και τρομοκρατική οργάνωση»

Πολλές φορές έχω κοροϊδέψει τη θρησκοληψία των χριστιανών συμπολιτών μας. Εχω πει πολύ άσχημα λόγια για τους φανατικούς που κατά καιρούς εισέβαλαν σε σινεμά ή εμπόδιζαν «ασεβείς» θεατρικές παραστάσεις να ανέβουν, παρότι γνώριζα ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα κάποιοι από αυτούς να πάρουν ένα καλάσνικοφ και να αρχίζουν να πυροβολούν τους βλάσφημους φωνάζοντας «Δόξα σοι ο Θεός». Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είμαι χριστιανοφοβικός και ποτέ κανείς δεν με έχει χαρακτηρίσει έτσι. Αντιθέτως, συμπολίτες οι οποίοι γράφουν εναντίον των θρησκόληπτων μουσουλμάνων, συμπολίτες που κατακρίνουν την –επιβεβλημένη από μια ακραία ανδροκρατούμενη κοινωνία– υποχρέωση των γυναικών να καλύπτουν τα μαλλιά και καμιά φορά και τα πρόσωπά τους ή που απλώς μιλούν απαξιωτικά για μια κουλτούρα που ευνοεί την ύπαρξη θεοκρατικών καθεστώτων, χαρακτηρίζονται απαξιωτικά «ισλαμοφοβικοί», λες και όλα τα παραπάνω δεν είναι όντως τρομακτικά για οποιονδήποτε δεν αντέχει τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Πρόοδος...

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι κατηγορίες για «ισλαμοφοβία» προέρχονται από συμπολίτες που (αυτοσαρκαστικά) αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» και σε κάθε ευκαιρία τα βάζουν με τη θρησκοληψία, την ανισότητα των φύλων, την κακομεταχείριση των γυναικών και γενικώς όλα αυτά που όταν αφορούν κατοίκους της Ανατολής τα υπερασπίζονται.

Θα έπρεπε να το ψάξει καλύτερα

Προφανώς και αστειευόταν ο σύντροφος ο Χρήστος ο Σπίρτζης όταν είπε ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση να κατέβει στις επόμενες εκλογές με σήμα τον ήλιο ο οποίος «μπορεί να είναι κόκκινος». Ωστόσο, γνώμη μου είναι, πως αν όντως ήθελε να μιλήσει στα σοβαρά και να προτείνει ένα ρεαλιστικό σύμβολο της κοινής καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα έπρεπε να είχε προτείνει δύο πράσινα άλογα.

Γλώσσες

Ακουσα τον σύντροφο τον Νίκο τον Παπανδρέου να μιλάει για τον γοητευτικό Στέφανο, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους δυσαρεστημένους με τον γοητευτικό Στέφανο στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και έχω την ίδια απορία που είχα από την πρώτη φορά που τον άκουσα, πριν από χρόνια, να μιλάει: σε ποια γλώσσα γράφει τα βιβλία του;