σκουρλέτης (ο) 1. αυτός που ξυπνά από βαθύ και πολυετές κώμα «ο Πάνος είναι σκουρλέτης και δεν έχει ιδέα για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 10 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ» 2. αμνησιακός, αυτός που του έχει αφαιρεθεί η μνήμη «δεν θα βρεις τίποτα σ’ αυτόν τον σκληρό δίσκο, είναι σκουρλέτης» 3. αυτός που παριστάνει τον ανήξερο «σταμάτα να μου κάνεις τον σκουρλέτη και πες μου ποιος μου έφαγε την τυρόπιτα»

Κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται με την «αποκάλυψη» του Σκουρλέτη για τους επαγγελματίες διαδικτυακούς συκοφάντες που δρούσαν υπό την αιγίδα του συντρόφου μπροέδρου. Οταν οι οργανώσεις διαλύονται, η ομερτά παύει να ισχύει και το κάθε μέλος προσπαθεί να σώσει το τομάρι του ενοχοποιώντας όποιον νομίζει ότι τον συμφέρει να ενοχοποιήσει. Βέβαια, εδώ ο παλιός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε κάτι που είναι ήδη γνωστό σε όλους και το οποίο αποκλείεται να μην ήξερε και ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε περισσότερο με ομολογία, παρά με καταγγελία. Ομολογία που επιβεβαιώνει τη γνώμη που πάντα είχα για τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για όλους αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν ή ανέχτηκαν μια εντελώς σάπια κατάσταση την οποία, τώρα που αισθάνονται να μένουν στην απέξω, σπεύδουν να καταγγείλουν: οι άνθρωποι είναι αριστεροί, δεν είναι κορόιδα.

Ταβέρνες

Δεν καταλαβαίνω αυτούς τους (ευτυχώς όχι πολλούς) που ασχολήθηκαν με τη νέα παρέμβαση του Κωνσταντίνου του Εργατικού (κατά κόσμον Κώστα Καραμανλή). Η μόνη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού του Πάκη που ίσως να έχει μια κάποια σημασία είναι η κριτική που μπορεί να κάνει σε μια χασαποταβέρνα.

Πέταξε ένα νούμερο και ξόφλησε

Διάβασα ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF, περισσότερα από 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συγκρούσεις που γίνονται στη Γάζα. Αλλά σε αυτή την ανακοίνωση πρόσεξα επίσης ότι η οργάνωση αρνήθηκε να κατονομάσει τις πηγές χάρη στις οποίες κατέληξε στον αριθμό αυτόν. Πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά ονομάζονται «Μαρία».

Εντυπώσεις

Ομολογώ ότι εξεπλάγην όταν άκουσα τον σύντροφο τον Κωνσταντίνο τον Ζουράρι να λέει «τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση κ@λοβαρούσα». Η εντύπωση που είχα σχηματίσει, από τότε που τον έμαθα ως πανελίστα του Μάκη του Τριανταφυλλόπουλου, είναι ότι αυτό ακριβώς έκανε σε όλη τη διάρκεια του δημόσιου βίου του.