χαμάς (η) 1. παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση, «δύο εβδομάδες μετά, ακόμα οι Ισραηλινοί βρίσκουν πτώματα από τη βαρβαρική επίθεση της Χαμάς», 2. αδίστακτος εγκληματίας, «είναι δυνατόν να μη φοβάμαι με τόσους χαμάς να κυκλοφορούν ελεύθεροι;», 3. αυτό που ένας κομμουνιστής βλέπει με συμπάθεια, «οι εκτελέσεις αντιφρονούντων και τα γκουλάγκ είναι χαμάς και άρα αδύνατον να καταδικαστούν από ένα στέλεχος του ΚΚΕ». 

Μην έχουμε τόσο παράλογες απαιτήσεις 

Μετά τον βουλευτή του ΚΚΕ, σύντροφο Αμπατιέλο, ο οποίος μιλώντας για τα τρομοκρατικά εγκλήματα της Χαμάς είπε ότι «ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα μέσα εκείνα με τα οποία θα αντιπαρατεθεί», ήρθε και ο σύντροφος βουλευτής Γκιόκας να επιβεβαιώσει την άρνηση του ΚΚΕ να καταδικάσει τη Χαμάς και τα εγκλήματά της. Σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε να τη χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, λέγοντας ότι «εμείς δεν θα κρίνουμε τη Χαμάς και οποιαδήποτε παλαιστινιακή οργάνωση με τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ». Πρόκειται φυσικά για μια στάση που επιβεβαιώνει τη συνέπεια (μτφ. εμμονή) για την οποία φημίζονται τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, αφού όντως θα ήταν παράλογο οι απολογητές των γκουλάγκ, των εκκαθαρίσεων αντιφρονούντων και γενικά του τρόμου που σκόρπισαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη να καταδικάσουν μια οργάνωση μόνο και μόνο επειδή εκτελεί αμάχους και τα παιδιά τους. 

Ρητορική 

Με τη ρητορική τους οι κομμουνιστές βουλευτές ταυτίζουν την οργάνωση της Χαμάς με ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, ενώ στην πραγματικότητα και οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα της δικτατορίας που η Χαμάς έχει επιβάλει στη Λωρίδα της Γάζας. Από την άλλη, οι σύντροφοι πότε δεν ήταν οπαδοί της δημοκρατίας. 

Δεν του δίνουν καμία σημασία 

«Καθένας έχει την άποψή του. Τις εκλογές τις κέρδισα εγώ», απάντησε ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, δειλιάζοντας να τα βάλει με μεγαλύτερα ψάρια, ανακοίνωσε τη διαγραφή του συντρόφου Τζουμάκα. Επιβεβαίωσε έτσι την ανικανότητά του στη διοίκηση, η οποία δεν του επιτρέπει να καταλάβει ότι αν ένας αρχηγός φτάνει στο σημείο να υπενθυμίσει τη θέση του, τότε η θέση του δεν σημαίνει και πολλά πράγματα για κανέναν. 

Επιθυμίες 

Ακουσα τον Χάρη Δούκα να επιμένει στην επιθυμία του να κάνει την πόλη περισσότερο φιλική στα ΙΧ, λέγοντας ότι το πρώτο που θα κάνει ως δήμαρχος θα είναι να ανοίξει τη Βασιλίσσης Ολγας και σκέφτομαι ότι λογικά το δεύτερο θα είναι η απαίτηση για κατάργηση των λεωφορειολωρίδων, καθώς δυσχεραίνουν την κίνηση.