μπακογιάννης (ο) 1. αυτός που πέφτει θύμα έκπληξης, «θυμάσαι τότε που όλοι νομίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα σήκωνε την κούπα, αλλά ο μπακογιάννης πήγε κι έχασε μέσα στην έδρα του από τον ΟΦΗ», 2. απερχόμενος από αξίωμα, «ο μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, έδωσε συγχαρητήρια στον νικητή των εκλογών και διάδοχό του». 

Η πόλη βαδίζει στο άγνωστο 

Ο Κώστας ο Μπακογιάννης είναι ένας καλός δήμαρχος κι αυτό το λέω κάνοντας σύγκριση με προηγούμενους δημάρχους και όχι με τον καταπληκτικό δήμαρχο της φαντασίας μου. Ναι, ο «Μεγάλος Περίπατος» ήταν ένα φιάσκο, αλλά από τον «Μεγάλο Περίπατο» δεν εξαρτάται το μάζεμα των σκουπιδιών, δεν εξαρτάται η κατασκευή πάρκων και παιδικών χαρών, δεν εξαρτάται η μάχη με τις μουντζούρες των κομπλεξικών συμπολιτών που πασχίζουν να αποκτήσουν υπόσταση λερώνοντας τους τοίχους της πόλης, δεν εξαρτάται τίποτα από όσα πιστώνονται στη δημαρχία του. Συνεπώς, νομίζω ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής τον αδικεί, όπως πιθανόν να αδικήσει και την πόλη η επιθυμία 64.000 χιλιάδων συμπολιτών (με την ευρύτερη έννοια, αφού πολλοί δεν ζουν καν στον δήμο) η πρωτεύουσα να κατευθυνθεί στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ειδικά όταν το άγνωστο εμφανίζεται αγκαλιά με «συλλογικότητες», «κινήματα» και λοιπές ιδεοληπτικές δυνάμεις, οι οποίες συστρατεύτηκαν (εκμεταλλευόμενοι μια τεράστια αποχή που οφείλεται και στην προεξόφληση της νίκης Μπακογιάννη) για να χρησιμοποιήσουν τον δήμο ως το όπλο με το οποίο θα χτυπήσουν την κυβέρνηση και τον πραγματικό τους καημό: τον Μητσοτάκη. 

Δαχτυλάκια 

Ακουσα τις ευχαριστίες το νέου δημάρχου και οφείλω να πω ότι μου έκανε πολύ κακή εντύπωση το ότι δεν ευχαρίστησε βουλευτές της ΝΔ στην Α’ Αθηνών οι οποίοι, άλλοι εξαιτίας του βαρυφορτωμένου προγράμματός τους και άλλοι εξαιτίας των βαρυφορτωμένων φιλοδοξιών τους, δεν μπόρεσαν να κουνήσουν ούτε ένα δαχτυλάκι για τον υποψήφιο του κόμματος. 

Ευκαιρίες 

Κρίμα που ο γοητευτικός Στέφανος επέλεξε την ημέρα των εκλογών για να κάνει εκείνο το ταξίδι στο Μαϊάμι «για τα χειμωνιάτικα», που είπε και ο αδερφός του (τώρα τι είδους χειμωνιάτικα μπορεί να έχει κανείς στο Μαϊάμι, θα σας γελάσω). Ετσι έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τις επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ. 

Πανηγυρίζουν και οι... αμερόληπτοι 

Απόδειξη ότι ο πραγματικός στόχος της «μάχης για την Αθήνα» δεν είχε καμία σχέση με την πόλη, είναι τα πανηγύρια της δήθεν αμερόληπτης επικεφαλής της PEGA, της Ολλανδής ευρωβουλευτίνας Σόφι ιν τ Βελτ (ή όπως αλλιώς λέγεται), η οποία φαίνεται να τραβάει μεγάλα ζόρια με την ελληνική κυβέρνηση. Αλλιώς γιατί να τουιτάρει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας;