«Όσο λάθος είναι να μηδενίσουμε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, τόσο λάθος είναι να πεις ότι το συμπέρασμα βγαίνει από τον δεύτερο γύρο», τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στο MEGA για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Το καντράν δείχνει σήμερα 8 Περιφέρειες- επτά με στελέχη τηςΝΔ, και μια συνεργασία, η Κρήτη- 4 Περιφέρειες με στελέχη προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της ΝΔ, και μία Περιφέρεια στην αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο χάρτης. Όταν κατεβαίνεις στις εκλογές, κατεβαίνεις με στόχο να κερδίσεις. Είχαμε δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη "μάχη" για τις Περιφέρειες και τις 3 μεγάλες πόλεις. Και στελέχη, για παράδειγμα ο κ. Κουρέτας στη Θεσσαλία, ήθελε να πάρει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη, γιατί ήξερε ότι αυτό δε θα του προσέδιδε δυναμική, αλλά θα τον μείωνε», είπε αρχικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η ΝΔ έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, αλλά δεν έχει το 51%. Στον β’ γύρο κρίνεται το εάν θα πάρεις το 50+1. Στις Περιφερειακές εκλογές έπαιξε ρόλο το τι έργο έχει κάνει ή δεν έχει κάνει, ο κάθε περιφερειάρχης».

Αναφορικά με τον δήμο Αθηναίων τόνισε ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος πλήρωσε πολύ τον «Μεγάλο Περίπατο», όπως είπε. Για δε τον Αγοραστός στη Θεσσαλία σημείωσε ότι πλήρωσε τις καταστροφικές πλημμύρες. «Οι πολίτες καταλόγισαν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, το ίδιο και στη Λάρισα», τόνισε.