«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα πρέπει να μας ξενίζει. Το λέω γιατί είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί». Αυτό είπε ο Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου έστειλε ένα μήνυμα. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για να πέσουν οι τόνοι είναι άλλωστε σε εξέλιξη. Η «τοξική» αντιπαράθεση των προηγούμενων ετών, με ευθύνη της Κουμουνδούρου, είναι προφανές ότι δεν πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά. Αντίθετα, τον «συμπίεσε» εκλογικά, οδηγώντας τον σε βαριά ήττα. Αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πως είναι θέμα χρόνου να γίνει αντιληπτό από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν επιθυμεί να αναλώνονται οι προσπάθειές της στην αντιμετώπιση άγονων αντιπαραθέσεων, ύβρεων και ψευδών ειδήσεων.

Οπως είπε ο Δημήτρης Τσιόδρας στην ΕΡΤ, «θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης σε πρώτη προτεραιότητα. Και η τετραετία, αν μπορέσουμε να πούμε ότι σηματοδοτείται από αυτό που λέμε "πολυεπίπεδος εκσυγχρονισμός", αυτός πρέπει να φαίνεται στη ζωή των πολιτών». Το Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του πολλή δουλειά, θέλει χαμηλότερους τόνους. «H υπόθεση των υποκλοπών είναι στη Δικαιοσύνη. Eχουμε εμπιστοσύνη εμείς. Aκουσα και τον κ. Κασσελάκη να αναφέρεται στη Δικαιοσύνη και στη διερεύνηση της υπόθεσης. Πρέπει να πω ότι είδα έναν διαφορετικό τόνο σε σχέση με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθονταν στη Δικαιοσύνη», επισήμανε με νόημα ο Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Και πρόσθεσε πως η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη συνάντησή του με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ήταν «προσεκτική». Οσον αφορά στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε πως «δεν θα πρέπει να μας ξενίζει. Το λέω γιατί είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί». Τώρα, βέβαια, είναι σειρά του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών αλλά και αυτών για τους ΟΤΑ είναι «νωπά», η διαφορά σε δημοσκοπικό επίπεδο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται και μένει στην Κουμουνδούρου να αποφασίσει την τακτική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα.

Προς… Στρασβούργο

Οι πληροφορίες θέλουν τον Δημήτρη Τσιόδρα υποψήφιο στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ. Ο από το καλοκαίρι του 2019 διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πυκνώνει» πάντως τις παρουσίες του στα ΜΜΕ και αυτό είναι καλό νέο για τη ΝΔ. Προ ημερών, μετείχε στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου στον ΣΚΑΪ, όπου είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «φούσκωσε στα χρόνια της κρίσης, ξεφούσκωσε όταν η κρίση έγινε παρελθόν. Οπως είχε πει ένα κορυφαίο στέλεχός του, "η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ". Φάνηκε, λοιπόν, καθαρά ότι επανέρχεται σε ποσοστά του παρελθόντος». Επίσης, μίλησε και στο MEGA στον Νίκο Ευαγγελάτο και έδωσε το στίγμα της θέσης της κυβέρνησης για το Μεσανατολικό, λέγοντας πως «αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να λήξει χωρίς την ήττα της Χαμάς… Η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, για λύση δύο κρατών. Το Ισραήλ δέχθηκε μία επίθεση και πρέπει να αμυνθεί κι ούτε μπορεί να ζήσει με τη Χαμάς δίπλα του».

Προσβάσιμος

Δημοσιογράφος με εξαιρετικές σπουδές και συγγραφέας ενός εξαιρετικού πονήματος με τίτλο «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί – Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια της συνεργασίας στην Ε.Ε.» (Εκδόσεις Μίνωας, Αθήνα 2017), ως πολιτικός συντάκτης έχει πολύ μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία, καθώς εργάστηκε στην TV. Συμμετείχε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επί μακρόν, έχοντας «αντιμετωπίσει» διαδοχικούς κυβερνητικούς εκπροσώπους. Διετέλεσε κι εκείνος κυβερνητικός εκπρόσωπος για ένα σύντομο διάστημα, στη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου, το 2012. Εχει δει λοιπόν τα πάντα από όλους τους ορόφους. Διακρίνεται για τον νηφάλιο πολιτικό του λόγο, είναι ευγενής και προσβάσιμος. Ο Δημήτρης Τσιόδρας ήταν και παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των συναδέλφων δημοσιογράφων. Απαντά ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου στα τηλεφωνήματα των ρεπόρτερ και φροντίζει ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Διότι γνωρίζει πολύ καλά από πρώτο χέρι πόσο δύσκολα βγαίνει το ψωμί μας και ποιες είναι οι απαιτήσεις του ρεπορτάζ. Και έχει έναν καλό και ενθαρρυντικό λόγο για όλους. Ολοι είναι ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μαζί του.