Πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου αποκλειστικά και μόνο για θέματα εσωτερικής ασφάλειας.

Ετσι, εκτός από τον ίδιο, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής Γιάννης Σκούρας, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Λευτέρης Χαρδαλιάς ,ο διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας Βασίλης Μπερτάνος, και ο διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας που υπηρετεί στο αρχηγείο της Αστυνομίας, Γιώργος Δούκης,

Σκοπός της αναβαθμισμένης σύσκεψης, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός για μια σειρά από θέματα που άπτονται της εσωτερικής ασφάλειας. Για όσους ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό δίνει τεράστια έμφαση σε τέτοιου είδους θέματα. ασχολούμενος προσωπικά με την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας. Μάλιστα ενόψει των τακτικών κρίσεων δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια σειρά από τομές. που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και. Κυρίως. την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ.