Με ύφος που δεν θυμίζει εκλεγμένο εκπρόσωπο των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά διαδικτυακό τρολ των υπογείων της Κουμουνδούρου πανηγύρισε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι ιν'τ Βελντ την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων. 

«Πάει ο ανιψιός νούμερο δύο» έγραψε χαιρέκακα στο Χ, εμφανιζόμενη για άλλη μια φορά ως ιεροεξεταστής στη διάτρητη υπόθεση της υποτιθέμενης εμπλοκής του πρωθυπουργικού γραφείου στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο δρόμος της ευρωβουλευτή δεν έχει διασταυρωθεί ποτέ με αυτόν του δημάρχου Αθηναίων. Απλά ως ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κώστας Μπακογιάννης έπεσε θύμα της διαβόητης «οικογενειακής ευθύνης». Στόχος της Σόφι ιν'τ Βελντ παραμένει ο πρωθυπουργός εναντίον του οποίου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ένα ανελέητο κυνήγι που φτάνει στα όρια της εμμονής. Ας υπενθυμίσουμε απλώς ότι η κ. Ιν'τ Βελντ είχε σχολιάσει στα social media ακόμα και την επίσκεψη που έκανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον σύζυγο της στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά το καλοκαίρι. 

Και αν η ανάρτηση της Σόφι ιν'τ Βελντ είναι εντελώς ασήμαντη για να μιλήσει κάποιος για σοβαρή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας, προκαλεί άλλο ένα ερώτημα -στα ήδη πολλά που έχουν διατυπωθεί- για την ικανότητα και την αμεροληψία της στον χειρισμό μιας υπόθεσης όπως αυτή των υποκλοπών.

387543600-172312339271036-1705235201181708492-n.jpg