Το αφήγημα της αμφισβήτησης των εκλογών επανέρχεται στο προσκήνιο μέσα από τη στοχοποίηση της χώρας και της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συνδρομή της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας αλλά και της Ολλανδής ευρωβουλευτού Σοφί Ιντ Βέλντ. Η συζήτηση παρωδία  στην Ευρωβουλή έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγείρει ζήτημα δημοκρατίας προκειμένου να διατηρήσει ανοιχτό ένα αφήγημα αμφισβήτησης ακόμη και τους αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών.

Μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε όχι διότι η ΕΕ διαπίστωσε έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα, πώς θα μπορούσε άλλωστε μετά την άνοδό της χώρας στο σχετικό δείκτη κατά 9 θέσεις μόνο το 2022, αλλά διότι ζητήθηκε από τους ευρωσοσιαλιστές, με βάση σχετικό άρθρο του κανονισμού του ευρωκοινοβουλίου που επιτρέπει σε μια πολιτική ομάδα να ζητά τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια.

Μια συζήτηση που επί της ουσίας δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφού γίνεται μόνο επί του θέματος για το οποίο έχει ζητηθεί και δεν υπάρχει στη συνέχεια η ψηφοφορία επί κάποιου σχετικού ψηφίσματος. Με απλά λόγια είναι μια συζήτηση που γίνεται προκειμένου να εκφράσουν απόψεις οι ευρωβουλευτές που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Και αυτό έγινε αφού οι ευρωσοσιαλιστές και άλλοι ευρωβουλευτές κατέθεσαν απόψεις που εδράζονται είτε σε δημοσιεύματα είτε σε πληροφόρηση που έχουν από συναδέλφους τους.

Αυτό όμως που προέκυψε είναι μια στοχοποίηση της χώρας, πως αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μέσα από τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, εντός και εκτός Ελλάδος. Δεν έχουν άλλωστε περάσει πολλές ημέρες από την προηγούμενη Πέμπτη όταν ο Αλέξης Τσίπρας εισερχόμενος στη συνεδρίαση των ευρωσοσιαλιστών (μετέχει ως παρατηρητής αλλά έχει ουσιαστικά παρακάμψει τον Νίκο Ανδρουλάκη) δήλωνε «ότι η Ελλάδα δυστυχώς αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης» προσθέτοντας ότι «την άλλη βδομάδα το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ολομέλειά του θα συζητήσει τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από τις παρακολουθήσεις και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι αυτοί που υποκριτικά μας έλεγαν ότι θέλουν να μείνουμε στην Ε.Ε., μας έχουν απομακρύνει από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Στοχοποίηση που έχει και συνέχεια δεδομένου ότι ήδη και  ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανοίξει χαραμάδα που οδηγεί σε συνθήκες αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος. Ο ίδιος έχει συνδέσει τις παρακολουθήσεις και με την διαδικασία των εκλογών υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αυτές η χώρα με την υπόθεση ανοιχτή. Το ενδεχόμενο να φτάσει σε αυτό το σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει θέσει και η κυβερνώσα παράταξη μιλώντας για «τραμπισμό αλά γκρέκα» όχι μόνο για το επίπεδο λαϊκισμού στο οποίο έχει φτάσει  αλλά και για τη στάση του Τράμπ το βράδυ των αμερικανικών εκλογών που οδήγησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Το δίλημμα που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας, το «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» εκεί παραπέμπει. Η αμφισβήτηση των δημοκρατικών διαδικασιών αυτό το κλίμα καλλιεργεί, όπως και η εμφυλιοπολεμικού τύπου ρητορική την οποία έχει οριοθετήσεις ως κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βρίσκοντας βήμα στην Ευρωβουλή δεν διστάζει να εκθέτει και την χώρα, με συμμάχους τους ευρωσοσιαλιστές που εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιτρέψουν την δημιουργία εντυπώσεων αρνητικών προκειμένου να στηρίξουν κομματικούς σχηματισμούς που κινούνται γύρω από την ευρωομάδα τους, στο δρομο προς τις εκλογές. Τα όσα είπαν ευρωβουλευτές της συγκεκριμένης ομάδας στη συζήτηση στην Ευρωβουλή ενδεικτική.

Ο ρόλος της Σοφί ιντ Βέλντ

Την ίδια στιγμή αναδεικνύεται και ρόλος της Σοφί ιντ Βέλν. Η Ολλανδή ευρωβουλευτής εμφανίσθηκε εκ νέου να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και να εκθέτει τη χώρα αναμασώντας συνολικά την αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε στο σημείο να μιλά για σκάνδαλο Novartis προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις από την παρουσία της στο ευρωπαικό κοινοβούλιο και την προσπάθεια να τη συνδέσει ακόμη και με την αποκαλούμενη team jorge, την ισραηλινή εταιρεία που φέρεται να ασχολείται με θέματα εκλογών κυρίως ως όμως ως προς την απομάκρυνση υφιστάμενων κυβερνήσεων με fake news

Η Σοφί ιντ Βελντ στο ευρωκοινοβούλιο εμφανίσθηκε να εκπροσωπεί ένα ρόλο άμεσα συνδεδεμένο με την επιχείρηση αποδόμηση της ελληνικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για “πορτοκαλί συναγερμό” αναφορικά με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Επί της ουσίας υιοθέτησε όλα τα κακόβουλα δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας και προχώρησε σε αναπαραγωγή τους.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η προσπάθεια εμπλοκής της Europole ακόμη χειρότερα όμως η προσπάθεια να τεθεί θέμα ακόμη και αποστολή παρατηρητών της ΕΕ στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας για την οποία αφήνει υπονοούμενα ακόμη και για νοθεία ή επηρεασμό των αποτελεσμάτων ρίχνοντας νερό στο μύλο ΄των συνωμοσιολογικών αναφορών του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται διατεθειμένος ακόμη και να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα

Η Σοφί ιντ βέλντ έγινε για μια ακόμη φορά σημαία των φίλα προσκείμενων στον  ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ τα οποία άλλωστε ακολουθώντας τη γραμμή Τσίπρα ζούν εμφυλιοπολεμικές στιγμές και αναπολούν τις παλαιές… δόξες των πλατειών και των αγανακτισμένων. Η ίδια βιώνει τον δικό της ανένδοτο κατά της Ελλάδας, προκαλώντας ερωτήματα τόσο αναφορικά με τον τρόπο που χειρίζεται θέματα που της έχει αναθέσει η ΕΕ όσο και για το γεγονός πως από όλες τις χώρες στις οποίες έχουν εμφανισθεί φαινόμενα λειτουργίας παράνομων λογισμικών έχει επικεντρώσει την αλά ΣΥΡΙΖΑ κριτική της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση τα άδεια έδρανα έδειξαν και την επιτυχία του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξαν όμως την εμμονική προσπάθεια να αποδομηθεί η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τον διασυρμό της χώρας…