Στη θεαματική αλλαγή της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

«Όλος ο ξένος Τύπος γράφει ότι είναι η χώρα υπόδειγμα, από χώρα παρίας που ήταν πριν από 10 χρόνια», ανέφερε ο κ. Δρυμιώτης, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση της θέσης της χώρας στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταβολής αυτής έφερε την ανάδειξη του Κυριάκου Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup, θέση την οποία κατέχει επισήμως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Ο Πιερρακάκης είναι πρόεδρος του Eurogroup. Έχουμε αποκτήσει λόγο πλέον», σημείωσε ο Ανδρέας Δρυμιώτης, αντιπαραβάλλοντας τη σημερινή παρουσία της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με την εικόνα της χώρας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ο πολιτικός αναλυτής υποστήριξε έτσι ότι η ενισχυμένη διεθνής αξιοπιστία και η μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις αποτελούν στοιχεία που πρέπει να συνυπολογίζονται στη συζήτηση για τη σημερινή πορεία της χώρας.