Μια ισχνή καταγραφή της τάξεως μόλις του 1,69% έκανε το κόμμα της Σοφί Ιν’τ Βελντ (Volt) στις ολλανδικές εκλογές. Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για τη γνωστή για τις ανθελληνικές θέσεις της Ολλανδή ευρωβουλευτή, την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναγάγει σε πολιτικό παράγοντα και σε «ιέρεια της κάθαρσης», όπως εύστοχα σημειώνει ο @GeorghyZhukov. 

Τον περασμένο Νοέμβριο μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού της στην Κύπρο και την Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, η Ολλανδή ευρωβουλευτής ήρθε σε καταφανή αντίθεση με τον πρόεδρο της PEGA, Γερούν Λένερς, καθώς εκείνη επέμενε ότι η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε λάβει απαντήσεις στα θέματα που ερεύνησε.

Μάλιστα ανάγκασε την εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Aσημακοπούλου, να μιλήσει για «μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», καθώς η Σοφί Ιν΄τ Βελντ ανέλαβε μόνη της την πρωτοβουλία της συνέντευξης με το καταγγελτικό περιεχόμενο, αγνοώντας προκλητικά όλους τους συναδέλφους της, αλλά και τις ίδιες τις κοινοβουλευτικές πρακτικές.

H εμμονή της με την Ελλάδα είναι εξόφθαλμη καθώς έχει σχολιάσει από αποφάσεις Ντογιάκου έως και τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Το κόμμα της πάντως δεν χαίρει εκτίμησης στην Ολλανδία όπως ξεκάθαρα έδειξαν οι κάλπες.