Ο τελευταίος… χορός του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου είχε στόχο τον διασυρμό της Ελλάδας από κοινού με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Γιώργο Κύρτσο αλλά και την γνωστή πλέον στη χώρα για τη στάση της Σοφί ιντ Βέλντ. Όσα έγιναν στην Ολομέλεια με τους τρείς Έλληνες Ευρωβουλευτές και την… κυνηγό της Ελλάδας, στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης, Ολλανδής συναδέλφου τους, αναδεικνύουν τις γενικότερες προθέσεις της αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις εκλογές.

Το γεγονός ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός είναι γνωστό ως προς τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για την Ολλανδή Ευρωβουλευτή που έχει κλείσει μάτια και αυτιά για όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαικές χώρες και σε ρόλο Ιαβέρη έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών σε βάρος της χώρας.

Το γεγονός βέβαια ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να κάνει την τελευταία του ομιλία στην Ευρώπη και να κατηγορήσει την Ελλάδα στοχεύοντας στην Κυβέρνηση για θέματα κράτους δικαίου προκαλεί εντυπώσεις. Παρότι θιγόμενος με το θέμα των παρακολουθήσεων το να θέτει θέμα κράτους δικαίου υπερβαίνει κάθε λογική αν και επί της ουσίας υιοθετεί πλήρως την γραμμή του Αλέξη Τσίπρα και εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ως παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αναφορικά με τους τρείς Έλληνες ευρωβουλευτές και τη στάση τους στην Ολομέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Δημήτρη Παπαδημούλη είχε κάνει σημαία του τις προηγούμενες ημέρες ότι θα γίνει συζήτηση για το Κράτος Δικαίου για την Ελλάδα. Αποκαλύφθηκε όμως ότι μόνο έτσι δεν ήταν.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι η Ελίζα Βόζεμπεργκ η συζήτηση στην Ολομέλεια αφορούσε την έκθεση της ευρωβουλής για το 2022. Και μέσα περιελάμβανε αρκετές χώρες στις οποίες γίνονται συστάσεις για βελτιώσεις. Χώρες όπως η Ισπανία και η Μάλτα, αλλά και η Πολωνία. Και πράγματι περιελάμβανε και συστάσεις για βελτιώσεις και για την Ελλάδα.

Μόνο οι ώς άνω Έλληνες ευρωβουλευτές, η Σοφί ιντ΄ Βέλντ και μια ακόμη ευρωβουλευτής της ομάδας των Πρασίνων επικεντρώθηκαν στην Ελλάδα με ακραίου τύπου ψευδείς αναφορές. Οι συγκεκριμένοι επί 40 ομιλητών επέλεξαν να στοχοποιήσουν τη χώρα. Στην Ολομέλεια έγινε αναφορά από τους υπόλοιπους στις βελτιώσεις και στις συστάσεις επί του συνόλου των χωρών της ΕΕ.

Οπως είπε η κ. Βόζεμπεργκ η  έκθεση αναφέρει ότι εξετάζεται το Κράτος Δικαίου στα κράτη μέλη και η επιτροπή η αρμόδια κάνει συστάσεις όπου χρειάζονται βελτιώσεις. Κανείς δεν είπε για Ελλάδα εκτός από τους τρείς Έλληνες ευρωβουλευτές, την Βέλντ και την εκπρόσωπο των Πρασίνων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στον τελευταίο… χορό όπως ονόμασε και το σχετικό βίντεο, τα εξής:

«Με θλίβει που η τελευταία μου παρέμβαση στο ΕΚ γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλοντας πάνω από όλα και πρώτα τον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση. Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.

Τέλος, αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε για μια ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής, για μια δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών, ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη».

Αυτός που υπερθεμάτισε ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος λίγα 24ωρα μετά το μπλόκο που κατάφερε να βάλει στη χρηματοδότηση του φράχτη του Έβρου από την ΕΕ εξαπέλυσε επίθεση επιχειρώντας να διασύρει τη χώρα  στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για πολλοστή φορά.

«Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία βιώνουμε εδώ και 4 χρόνια, με απόλυτη ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Διάβρωση του κράτους δικαίου, κραυγαλέα συρρίκνωση της ελευθερίας του Τύπου, θεαματική υποχώρηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.Γιατί η κα ΦονΝτερΛάιεν έχει πιει το αμίλητο νερό;» είπε μεταξύ άλλων.