ανθρωπχιά (η) 1. Υπερβολική, αλλά υποκριτική ευαισθησία, η οποία υπαγορεύεται πάντα από την προσωπική ή πολιτική ατζέντα αυτού που την εκφράζει, «έπρεπε να καταλάβω ότι δεν έχεις ανθρωπχιά όταν είδα ότι δεν έχυσες ούτε ένα δάκρυ για τη μικρή Μαρία», 2. αυτό που δεν έχει όποιος δεν είναι αριστερός, «νόμιζα ότι είχε ανθρωπχιά μέχρι που τον άκουσα να λέει ότι θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία».

Σύγκρουση

Στη σύγκρουση του ελεύθερου δημοκρατικού κόσμου, του οποίου ηγούνται ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση και Μεγάλη Βρετανία, με τον αυταρχικό κόσμο, του οποιου ηγούνται Κίνα, Ρωσία, Ιραν και Τουρκία, μεγαλύτερη σημασία από την αλήθεια έχει το κέφι. Οποιος κάνει κέφι ελευθερίες, δικαιώματα και δημοκρατία εμπιστεύεται περισσότερο το Ισραήλ και όποιος κάνει κέφι δικτατορίες και θεοκρατικά καθεστώτα εμπιστεύεται περισσότερο τη Χαμάς.

Προπαγάνδα κατά της ελευθερίας με κάθε ευκαιρία

Ο τελευταίος που θα είχε οποιοδήποτε συμφέρον από το βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στη Γάζα θα ήταν το κράτος του Ισραήλ. Θα ήταν αυτοκτονικό για τους Ισραηλινούς ακριβώς τη στιγμή που έχουν κερδίσει τη διεθνή συμπάθεια (προφανώς εξαιρούνται οι ισλαμιστές και οι συμπαθούντες θεοκρατικά και αυταρχικά καθεστώτα) να βομβαρδίσουν ένα νοσοκομείο εν λειτουργία. Στη χειρότερη θα επρόκειτο για λάθος. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τους συμπολίτες, που σε κάθε αντιδυτική και αντιδημοκρατική ευκαιρία διαφημίζουν την ανθρωπχιά τους, να κλάψουν με δάκρυα οργής, που μόνο με τα δάκρυα οργής για τη μικρή Μαρία του Εβρου μπορούν να συγκριθούν. Οι ανάγκη της επίδειξης ευαισθησίας, σε συνδυασμό με την ανάγκη για αντιδυτική προπαγάνδα (δεν ξέρω γιατί, δεν είμαι ψυχίατρος), τους έκανε να παραμερίσουν τη λογική και να θεωρήσουν τις διαβεβαιώσεις κάποιων κουκουλοφόρων τζιχαντιστών τρομοκρατών πιο αξιόπιστες από τα στοιχεία των εκπροσώπων του ισραηλινού κράτους ή τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

«Ενημέρωση»

Βλέποντας πολλά ελληνικά Μέσα να παρουσιάζουν «απολογισμό θυμάτων» που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε νούμερα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι σκέφτομαι πως το πιο ανησυχητικό από όλα, αυτό που θα έπρεπε να μας φoβίζει περισσότερο κι από τους αμολητούς τζιχαντιστές στις πόλεις της Ευρώπης, είναι η διείσδυση της αντιδυτικής προπαγάνδας στα δυτικά media.

Κόκαλα...

Είναι τόση η ζημιά που έχει προκαλέσει στην πραγματικότητα η αριστερή προπαγάνδα, που προχθές ο Γιώργος ο Λιάγκας έλεγε στα σοβαρά ότι «η Αριστερά φλερτάρει και παντρεύεται με την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανοχή». Αποτέλεσμα ο εκκωφαντικός θόρυβος από το τρίξιμο των οστών των δικτατόρων των χωρών του ανατολικού μπλοκ.