τρολ (το) 1. άσχημο και ανθρωποφάγο πλάσμα της σκανδιναβικής μυθολογίας, «παλιά θα έλεγα ότι με εμφάνιση τρολ δεν θα μπορούσες να κάνεις καριέρα μοντέλου, αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος», 2. κακόβουλος χρήστης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «δεν ξέρω πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς μια αξιωματική αντιπολίτευση στην οποία κάνει κουμάντο ένα τρολ σαν τον Πολάκη», 3. στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία του κόμματος, «το κόμμα πάει προς τα μονοψήφια με τέτοια φόρα, που όσα τρολ κι αν προσλάβουμε δεν θα αλλάξει τίποτα».

Να μάθουμε ονόματα και λογαριασμούς

Λίγα πράγματα είναι τόσο απολαυστικά όσο η αργή και βασανιστική αποκάλυψη των συντρόφων (κι αν πιστέψουμε τον σύντροφο Σκουρλέτη πρόκειται για ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του μπροέδρου Τσίπρα) που τόσα χρόνια σκορπούν δηλητήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επιρροή τους μπορεί πια να είναι μηδενική και να αφορά μόνο το εσωκομματικό Game of Thrones της Κουμουνδούρου, αλλά θα ήταν ωραίο τα ψευδώνυμα να συνδεθούν επιτέλους με πραγματικά πρόσωπα, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να συνδεθούν με λογαριασμούς. Οχι μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τραπεζικούς. Μην ξεχνάτε ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κακιασμένους χαβαλέδες ή κολλημένους φανατικούς, αλλά (σύμφωνα πάντα με τον σύντροφο Σκουρλέτη) με συκοφάντες και διαδικτυακούς τραμπούκους που δούλευαν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του ως φορείς του πολακισμού. Δηλαδή της νεοαυριανιστικής αντίληψης για την πολιτική αντιπαράθεση που ακόμα κυριαρχεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπηρέτες

Οταν ο σύντροφος ο Χρήστος ο Γιαννούλης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει την κυβέρνηση», πιθανόν να εννοούσε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον το κόμμα του Πολάκη θα ξανακυβερνήσει. Στην πραγματικότητα βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη υπηρετεί την κυβέρνηση, επιτρέποντάς της να κυβερνά χωρίς αντιπολίτευση.

Ενα πολύ αποδοτικό χόμπι

Ακουσα τον γοητευτικό Στέφανο να λέει πως αυτός όταν γίνει βουλευτής και πρωθυπουργός (κι εγώ μικρός ονειρευόμουν να γίνω αστροναύτης) θα αμείβεται με 0 ευρώ και απόρησα που δεν καταλαβαίνει πως δεν μπορεί όλοι αυτοί στους οποίους απευθύνεται να είναι χαζοί. Οι περισσότεροι θα ξέρουν ότι όταν κάποιος λέει ότι θα κάνει μια πολύ απαιτητική και κρίσιμη δουλειά δωρεάν τότε ή είναι χομπίστας που δεν έχει καμία διάθεση να κάνει τη δουλειά καλά ή σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να βγάλει περισσότερα χρήματα από όσα θα έβγαζε με το μισθό.

Πείραμα

Διάβασα ότι άγνωστοι (πιθανότατα Σουηδοί φιλοτελιστές) έκλεψαν 200 μέτρα καλώδιο από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά αφήνοντας το προπονητικό κέντρο στο σκοτάδι και σκέφτομαι ότι είναι καιρός στην κυβέρνηση να καταλάβουν ότι το πείραμα της κατάργησης της αστυνόμευσης δεν πάει και τόσο καλά.