κικίλιας(ο) 1. αυτός που δεν θέλει να τον λένε μπασκετμπολίστα, «παρότι έπαιζε χρόνια μπάσκετ, πρέπει να προσέχεις να μην τον πεις “μπασκετμπολίστα”, γιατί δεν είναι και πολύ περήφανος για την καριέρα του και το θεωρεί προσβολή», 2. αυτός που προσβάλλεται και νευριάζει εύκολα, εύθικτος, ευέξαπτος, «καλύτερα να μην έχει πολλά πάρε-δώσε με τον Βασίλη γιατί είναι κικίλιας και ποτέ δεν ξέρεις με τι θα προσβληθεί και θα νευριάσει», 3. ανασφαλής, «ο Γιώργος καταλαβαίνει ότι είναι ανεπαρκής για τη θέση που έχει και αυτό τον κάνει κικίλια».

Για τα καταγγελόμενα από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου δεν έχω να πω πολλά. Το τι συνέβη είναι εύκολο να διαπιστωθεί, αν και η απλή γενικόλογη διάψευση χωρίς ίχνος περιστατικών μιας λεπτομερούς καταγγελίας δεν αφήνει (τουλάχιστον σε εμένα) πολλά περιθώρια για αμφιβολίες. Το αναμφισβήτητο, αυτό για το οποίο έχω να πω, είναι ο εκνευρισμός ενός υπουργού και η ανάγκη να επιτεθεί με ψέματα (εκτός αν ο Κικίλιας δεν ξέρει τι είναι τα ένσημα) σε κάποιον επειδή χαριτολογώντας τον αποκάλεσε «υπουργό-μπασκετμπολίστα» και μάλιστα όχι στο άσχετο, αλλά πάνω σε μια κουβέντα για τη συνάντηση του Κασσελάκη με τον μπασκετμπολίστα Παππά. Μπορεί τα όσα περιγράφει ο Παπαδημητρίου να είναι έτσι κι αλλιώς ανησυχητικά, αλλά και η δημόσια αντίδραση ενός ανθρώπου που χωρίς την επαγγελματική του ενασχόληση με το μπάσκετ δεν θα τον ξέραμε, προδίδει τρομερή ανασφάλεια που δεν ταιριάζει σε υπουργική θέση. Πολύ περισσότερο με υπουργική θέση υπουργείου που στον τίτλο του έχει φαρδιά πλατιά τη λέξη «Προστασία».

Μετριόφρων

Από την άλλη, και για να πω και του Κικίλια το δίκιο, ακούω και διαβάζω από πολλούς που τον θυμούνται να αγωνίζεται στα μπασκετικά παρκέ ότι το «μπασκετμπολίστας» είναι όντως υπερβολικό. Οπότε δεν αποκλείω ο εκνευρισμός του υπουργού να είναι προϊόν της μετριοφροσύνης του.

Σκεφτείτε τι γίνεται παρακάτω

Κατά τα άλλα, νομίζω πως η καταγγελία (όπως και η ανασφάλεια) είναι αρκετά σοβαρή για να μην διερευνηθεί και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος λίγες μέρες πριν διαφήμισε τη μηδενική του ανοχή στην αλαζονεία. Γιατί αν όντως ένας υπουργός φέρεται έτσι σε έναν γνωστό δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή του κόμματος χάρη στο οποίο και ο ίδιος εκλέγεται, είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς πώς μπορεί να φέρεται σε ανθρώπους πιο απροστάτευτους.

Να ορκιστεί

Παρά τα δύο στιβαρά «ΝΑΙ» που απάντησε σε μια τυχαία(;) περαστική που του έκανε δύο φορές την ερώτηση «είσαι αριστερός» (το βίντεο το έχει αναρτήσει με καμάρι ο ίδιος στο Χ), φοβάμαι ότι οι δύσπιστοι θα παραμείνουν δύσπιστοι. Γι’ αυτό προτείνω την επόμενη φορά που θα του γίνει η ίδια ερώτηση να απαντήσει «ναι, φιλάω σταυρό».