Σημίτης (ο) 1. αυτός που εξοργίζει τους λαϊκιστές «όταν θέλω να δω ποιος πολιτικός αξίζει, κοιτάζω να δω ποιοι είναι οι Σημίτες που βρίζουν στα πρωτοσέλιδά τους οι φυλλάδες που ακολουθούν την παράδοση της ''Αυριανής''» 2. αυτός που δεν βασίζεται στην εμφάνισή του "ο Νίκος είναι καλός ηθοποιός και έξυπνος άνθρωπος, οπότε είναι αναμενόμενο να είναι και Σημίτης"

Το παράξενο θα ήταν να είχε πάει

Είναι απολύτως λογικό ο γοητευτικός Στέφανος να μην πάει σε μια εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα του Σημίτη. Θα ήταν σαν να πήγαινε ένας βρικόλακας σε γιορτή σκόρδου. Ο Σημίτης ως πρωθυπουργός υπήρξε όλα όσα ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ο κηδεμόνας/παρατρεχάμενός του, ο σύντροφος Πολάκης, δεν είναι. Προσπάθησε να κάνει την Ελλάδα κομμάτι της Ευρώπης και όχι το ενοχλητικό της αποπαίδι. Δεν πούλησε εικόνα, αλλά πολιτική. Δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί με την Εκκλησία για να υπερασπιστεί το αυτονόητο (ποιος άλλος θα άντεχε τις "λαοσυνάξεις" του Χριστόδουλου;). Μισήθηκε από τους λαϊκιστές όλων των κομμάτων (και ίσως περισσότερο από τους λαϊκιστές του δικού του) γιατί ακόμα και όταν υπέκυπτε στις πιέσεις τους (ήταν άλλωστε πρόεδρος του κόμματος που είχε ιδρύσει ένας πρύτανης του ακραίου λαϊκισμού), εκείνοι καταλάβαιναν ότι όχι μόνο δεν είναι ένας από αυτούς, αλλά ότι στην πραγματικότητα τους σιχαίνεται. Τι δουλειά είχε ο Κασσελάκης να τον τιμήσει;

Ωροσκόπος

"Τώρα αυτό είναι πολιτική ερώτηση;" αποκρίθηκε ενοχλημένος ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφο που είχε το θράσος να τον ρωτήσει για την πιθανότητα αποχώρησης του Τσακαλώτου από το κόμμα αντί να του κάνει μια σοβαρή πολιτική ερώτηση για τον Τάιλερ, για τη βέρα τους ή για το ζώδιό του.  

Κατάλληλος να μιλήσει για το θέμα

Εβαλα τα γέλια όταν άκουσα τον σύντροφο Ανδρουλάκη να λέει "οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συζητάμε για όλα τα μεγάλα θέματα και ειδικά τα θέματα των ανισοτήτων", αλλά μετά διάβασα για το "πόθεν έσχες" του και συνειδητοποίησα ότι με 300.000 εισόδημα, πάνω από μισό εκατομμύριο σε καταθέσεις και 13 ακίνητα, ο σύντροφος Ανδρουλάκης καθίσταται από τους πλέον κατάλληλους να μιλήσουν για τις κοινωνικές ανισότητες.

Ψυχιατρική

Παρακολούθησα διάφορα βίντεο με τις διαμαρτυρίες εναντίον του μετρό στα Εξάρχεια ειδικότερα και της προόδου γενικότερα (τα περί δέντρων που κόβονται είναι προφάσεις εν αμαρτίαις) και για άλλη μια φορά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι καθόμαστε και μιλάμε πολιτικά για ζητήματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.