ρατσιστής (ο) 1. αυτός που τα βάζει με τους θρησκόληπτους ανεξαρτήτως θρησκείας «ο Νίκος είναι τόσο ραστιστής που τόλμησε να πει δημοσίως ότι εκτός από τους χριστιανούς θρησκόληπτους δεν συμπαθεί ούτε τους μουσουλμάνους θρησκόληπτους» 2. αυτός που δεν αποδέχεται την ηθική κατωτερότητα της λευκής φυλής «μόλις τον άκουσα να λέει ότι σε μια διαμάχη ενός μαύρου με έναν λευκό ο μαύρος δεν έχει πάντα δίκιο κατάλαβα πόσο ρατσιστής ήταν» 3. αυτός που δεν θέλει να του επιβληθούν με τη βία «ενώ μια βίαιη επιβολή από λευκούς είναι τρομακτική μόνο ένας ρατσιστής θα φοβόταν τη βίαιη επιβολή από ανθρώπους οποιασδήποτε άλλης φυλής»

Η μανία κάποιων συμπολιτών να επινοούν εχθρούς που θα δώσουν κάποιο νόημα στη μάλλον δυστυχή ύπαρξή τους μεταμόρφωσε σε ρατσίστρια και την Αννα τη Διαμαντοπούλου. Το έγκλημά της ήταν ότι, αφού περιέγραψε την αυξανόμενη ανάγκη για μετανάστευση μεγάλων πληθυσμών της Αφρικής, ευχήθηκε «να μη γίνει σε 100 χρόνια η Ευρώπη διά της βίας σκουρόχρωμη». Οι πονηροί που γυρεύουν χειροκρότημα ή δουλίτσα (ή και τα δύο) απέκρυψαν το «διά της βίας» όπως και όλο το σκεπτικό της και εμφάνισαν τη Διαμαντοπούλου να λέει στα καλά καθούμενα ότι δεν θέλει η Ευρώπη να γίνει σκουρόχρωμη. Φυσικά ο κίνδυνος που περιέγραψε η παλιά υπουργός είναι κατανοητός σε όποιον έχει μια στοιχειώδη αντίληψη της Ιστορίας, αλλά μάλλον δεν μπορούμε να έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις κατανόησης από ανθρώπους που βαφτίζουν εκλεγμένες κυβερνήσεις «χούντες» και αποκαλούν σκληρές δικτατορίες «λαϊκές δημοκρατίες».

Γελάσαμε

Βιαστήκαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ προκειμένου να διευκολυνθούν οι καθηγητές που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη δευτεριάτικη διαδήλωση δήθεν υπέρ του παλαιστινιακού λαού, αλλά ουσιαστικά υπέρ της Χαμάς. Οι μόλις 65 καθηγητές που συμμετείχαν στη στάση εργασίας δείχνουν ότι η προκήρυξή της δεν ήταν για διαμαρτυρία, αλλά για γέλια.

Καθαρές κουβέντες αντί ευχών

Κι επειδή βλέπω να πληθαίνουν οι εκδηλώσεις τάχα υπέρ του παλαιστινιακού λαού, να θυμίσω ότι όποιος στ’ αλήθεια είναι υπέρ του παλαιστινιακού λαού, των αμάχων και των παιδιών, εύχεται την εξόντωση της Χαμάς με τον ίδιο τρόπο που πριν από αρκετές δεκαετίες όποιος ήθελε το καλό του γερμανικού λαού θα ευχόταν την εξόντωση των ναζί.

Εκρήξεις

10.000 ευρώ πρόστιμο και τρίμηνη ανάκληση άδειας είναι η τιμωρία του μηχανικού που ευθύνεται για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο ενός σχολείου των Σερρών, η οποία σκότωσε έναν μαθητή και τραυμάτισε άλλους δύο. Πολλοί θεωρούν ότι η τιμωρία είναι μάλλον ελαφριά, αλλά δεν έχουν δίκιο. Στο κάτω κάτω, κανένα γατάκι δεν έπαθε κάτι από την έκρηξη.