Στο συνέδριο του Economist εμφανίσθηκε ένας Αλέξης Τσίπρας με… γραβάτα. Αν υπήρχε και ένα βίντεο που να έδειχνε τις «μαύρες αγκινάρες» τότε όλα θα έμπαιναν σε μια σειρά αφού ο Στέφανος Κασσελάκης και το κεφάλαιο ξέχασε να αναφέρει ως αναγκαίο για την βιωσιμότητα των χωρών και των πολιτών και περιέγραψε μια κατάσταση με λέξεις φράσεις και νοήματα ίδια και απαράλλαχτα με τις προεκλογικές ομιλίες του προκατόχου του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διάβασε μια ομιλία όπως αυτές του Αλέξη Τσίπρα. Μαύρα και άραχλα όλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστρέψει τη χώρα και παράλληλα δεν θα μπορούσε να έπαιρνε επενδυτική βαθμίδα αν δεν ήταν ο… ΣΥΡΙΖΑ. Ναι το είπε και αυτό, όπως άλλωστε έκανε και ο Αλέξη Τσίπρας όταν μιλούσε για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.

Μέχρι και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εξύμνησε για τα 37 δις.ευρώ που μάζεψε μέσα από την αφαίμαξη και την καταστροφή της μεσαίας τάξης με πολλούς να αναρωτιούνται τι θα σκέφτεται ο Παύλος Πολάκης που έχει κατηγορήσει τον πρώην τσάρο της οικονομίας ως υπεύθυνο για τις εκλογικές ήττες του κόμματος.

Δεν είπε τίποτα διαφορετικό από όλα όσα έλεγε και υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι και για τον ίδιο ατού είναι (πέραν του γεγονότος πως είναι Κριός) η οικονομία. Οι ίδιες προτάσεις που καταδικάστηκαν από τους πολίτες, οι ίδιες ανούσιες αναφορές σε παρεμβάσεις που δύναται να τινάξουν στον αέρα τον προυπολογισμό της χώρας.

Μαζί και ευχές. Ευχές για ένα πρόγραμμα που κάποια στιγμή θα δούν και οι πολίτες και θα αλλάξει τη χώρα. Προοδευτικά και… αδιαμεσολάβητα