ΣΕΒ (ο) 1. Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων, «άκουσα ότι οι προσκλήσεις για την ομιλία του Κασσελάκη στον ΣΕΒ βγήκαν στη μαύρη αγορά», 2. θεατρική σκηνή, «βλέποντας τον Στέφανο στον ΣΕΒ, κατάλαβα γιατί θεωρείται ο μεγαλύτερος σατιρικός καλλιτέχνης της εποχής μας».

Τόσο γέλιο είχαν να ρίξουν πολλά χρόνια

H εμφάνιση του γοητευτικού Στέφανου στην ετήσια τακτική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων αποζημίωσε όλους όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην αίθουσα προκειμένου να γελάσουν με τα αστεία του σπουδαιότερου (σε παγκόσμιο επίπεδο) σατιρικού καλλιτέχνη του καιρού μας. Την παράσταση διέτρεχε το αστείο «τι θα κάνω ως πρωθυπουργός» (που κάποτε στη δεκαετία του ’90 το έκανε πολύ καλά και ο Βασίλης ο Λεβέντης, αν θυμάστε), αλλά η κορυφαία στιγμή ήταν όταν υποδυόμενος, ως συνήθως, τον αρχηγό αριστερού κόμματος είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία περνάει στο επόμενο στάδιο της ιστορικής του πορείας. Εκείνο μιας σύγχρονης Αριστεράς, η οποία δεν δαιμονιοποιεί (ναι, έτσι το είπε) τη λέξη κεφάλαιο, αλλά τη βλέπει ως ένα εργαλείο για την ευημερία». Δυστυχώς στη συνέχεια δεν σήκωσε το χέρι του και δεν φώναξε το σύνθημα «Βιομήχανε, μπορείς χωρίς την εργατιά / χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά», αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Δικαίωμα

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα μέσα εκείνα με τα οποία θα αντιπαρατεθεί», είπε ο σύντροφος Αμπατιέλος, επιβεβαιώνοντας ότι το ΚΚΕ, εκτός όλων των άλλων, παλεύει και για το δικαίωμα στη δολοφονία βρεφών, το βιασμό και την πυρπόληση γυναικών, την εκτέλεση αμάχων, τη σκύλευση πτωμάτων.

Θα της αφήσει όλα τα δόντια

Επιστρέφω στην παρουσία του γοητευτικού Στέφανου για να θυμίσω την προ μηνός απειλή του ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα ξεδοντιάσει το σύστημα της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ. Σίγουρα όσοι το θυμούνταν θα γέλασαν πολύ ακούγοντάς τον να λέει «είναι ντροπή να ξεδοντιάζεις τη Δικαιοσύνη ως κυβέρνηση». Αντιθέτως, καθόλου γέλιο δεν έβγαλε το αστείο «είμαι αριστερός επιχειρηματίας» αφού το λέει ήδη ο σύντροφος Πέτρος Κόκκαλης.

Μαντίλες

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η τραγουδίστρια Μποφίλιου δεν έχει ακόμα οργανώσει κάποια συναυλία ειρήνης (εννοείται για τον Ανθρωπο) με αφορμή τη σφαγή στο Ισραήλ από τους τζιχαντιστές της Χαμάς, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να αγωνιούν. Είμαι σίγουρος πως μόλις βρει την παλαιστινιακή μαντίλα της θα το κάνει.