δούκας (ο) 1. αυτός τον οποίο δεν γνωρίζουμε, άγνωστος «ακούω διάφορα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα παραμένει ένας δούκας» 2. αυτός που δεν έχει εμπειρία, άπειρος «το βιογραφικό σας είναι εντυπωσιακό, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με την ενεργό πολιτική και την τοποική αυτοδιοίκηση πρέπει να ομολογήσετε ότι είστε δούκας» 3. συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ «δεν καταλαβαίνω πώς καταδέχεσαι να γίνεις δούκας και να συμπορευτείς με τον Κασσελάκη, τον Πολάκη και τον Παππά»

Ομολογώ ότι δεν πολυκαταλαβαίνω την απόφαση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, του Χάρη του Δούκα, να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Με δεδομένο ότι οι Συριζαίοι ψηφοφόροι θα τον ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς προκειμένου να πλήξουν τον Μπακογιάννη και την κυβέρνηση που τον στηρίζει, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να διώξει εκείνους τους ψηφοφόρους που δεν έχουν καμία διάθεση η ψήφος τους να γίνει αιτία να πανηγυρίσουν ο Κασσελάκης, ο Πολάκης και ο Παππάς και έτσι να εξανεμίσει ακόμα και τις λίγες πιθανότητες επιτυχίας που είχε. Εκτός αν η μεγάλη διαφορά από τον Μπακογιάννη τον έχει κάνει να ξεγράψει τη δημαρχία και να επικεντρωθεί στο χτίσιμο πολιτικής πελατείας που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη στο μέλλον. Τώρα για το τι είδους πελατεία θα είναι αυτή που θα βασίζεται και σε αμετανόητους Συριζαίους και για το πώς αυτή θα επιβεβαιώσει την πολυδιαφημισμένη σοβαρότητα του κυρίου καθηγητή, δεν έχω ιδέα. Θα δείξει.

Συνθήκες

Εβλεπα πλάνα από τη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ και αναρωτιόμουν: κάποιος που φτάνει στο σημείο να διαδηλώνει υπέρ τρομοκρατικών επιθέσεων, βιασμών και εκτελέσεων αμάχων πόσο απέχει από το να είναι πρόθυμος να επιχειρήσει τρομοκρατικές επιθέσεις, να βιάσει και να εκτελέσει αμάχους ο ίδιος αν οι συνθήκες το επιτρέψουν;

Με ελλιπές βιογραφικό

Επανέρχομαι στο θέμα Δούκα για να πω ότι από το βιογραφικό του (στο οποίο διαρκώς παραπέμπουν οι υποστηρικτές του), που προφανώς μοιάζει εντυπωσιακό, απουσιάζει κάτι ιδιατέρως σημαντικό: η ενεργός πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση. Και επειδή οι εκλογές γίνονται για το αξίωμα του δημάρχου της πρωτεύουσας, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι για τη θέση το βιογραφικό του δεν λέει σχεδόν τίποτα.

Φασαρία

Εννοείται πως κι εγώ βλέπω ότι τα ποσοστά του ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής είναι ανεβασμένα, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε ιδιαιτέρως. Το λέω αυτό γιατί σε κάθε περίπτωση δεν είναι δα και τόσο ανεβασμένα ώστε να αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία.