Δεν είναι προτεραιότητα του Χάρη Δούκα η τοποθέτηση καμερών σε σημεία της πόλης, όπως απάντησε ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Αθηναίων στο ντιμπέιτ που είχε απόψε, Τετάρτη, με τον σημερινό δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών Κώστα Μπακογιάννη

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπακογιάννης σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η τοποθέτηση καμερών είναι προτεραιότητά του, καθώς «η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι παντού». 

Ο κ. Δούκας, λοιπόν, απαντώντας στο ερώτημα αν είναι αρκετός ο φωτισμός δημοσίων χώρων για την ενίσχυση της ασφάλειας και αν είναι υπέρ των καμερών, παραδέχθηκε πως δεν είναι προτεραιότητά του οι κάμερες: «Για να κρατήσεις μια πλατεία ασφαλή θα πρέπει πρώτα να είναι καθαρή, δεύτερον φωτεινή και τρίτον να έχει κόσμο. Σε πολλές πλατείες δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά τα τρία. Ο φωτισμός είναι ζητούμενο, δεν είναι το μόνο. Είναι χαμηλά η απορροφητικότητα, δεν είναι φωτεινές οι πλατείες. Το πρόβλημα της δημοτικής αστυνομίας είναι πρόβλημα της δημοτικής αρχής, είναι μόνο 200 στους δρόμους. Είναι σημαντική η δημοτική αστυνομία και πρέπει να ενισχυθεί. Οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά μου». 

«Δεν μου ζητάνε κάμερες»

Μάλιστα, ύστερα από παρέμβαση του κ. Μπακογιάννη, κατά την οποία ζήτησε από τον κ. Δούκα να ρωτήσει απλούς πολίτες, γονείς και παππούδες, αν όντως είναι αναγκαία η τοποθέτηση καμερών για την ασφάλειά τους στην πόλη, ο κ. Δούκας επέμεινε στη θέση του, επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι προτεραιότητά του και μιλώντας, πάλι, για την ανάγκη να αυξηθεί η αστυνόμευση. Μάλιστα, δήλωσε πως οι πολίτες δεν του ζητούν κάμερες.

«Στις γειτονιές, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές δεν μου ζητάνε κάμερες, μου ζητάνε την παρουσία οργάνων της τάξης. Δεν είναι προτεραιότητά μου οι κάμερες, το πρόβλημα είναι να υπάρχει αστυνομία αν κάτι συμβεί, αλλά σε κομβικά σημεία, σε δύσκολα σημεία, να το δούμε. Τα θέματα της ασφάλειας πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε συνεκτικά και με οργάνωση», απάντησε χαρακτηριστικά.

Ίσως ο κ. Δούκας θα ήταν καλό να ξανασκεφτεί τις θέσεις του σε ό,τι αφορά των Ασφάλεια των δημοτών της Αθήνας, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάτι που τους «καίει», ειδικά όσους ζουν ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας. Καλό θα ήταν ο κ. Δούκας να κάνει μία πιο προσεκτική βόλτα σε γειτονιές, όπου το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι έντονο. Να ξαναρωτήσει τους πολίτες τι θέλουν για την Ασφάλειά τους. 

Τέτοιες γειτονιές δεν βρίσκονται μόνο στα πέριξ της Ομόνοιας, αλλά και σε γειτονιές γύρω από την Πανεπιστημίου, οι οποίες είναι κατοικήσιμες, και όπου τα αυξημένα μέτρα για την Ασφάλεια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα συνεκτικό, καλά οργανωμένο σχέδιο για την προστασία των δημοτών, σεβόμενο, ταυτόχρονα, την ανθρώπινη ύπαρξη.