Ο Χάρης Δούκας κέρδισε τον Κώστα Ζαχαριάδη και πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου δημάρχου στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι πως πέρασε κάτω από τα… ραντάρ ενώ η… νίκη του (για τη δεύτερη θέση) δεν ήταν και δύσκολη με δεδομένη την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο debate όμως με τον Κώστα Μπακογιάννη φάνηκε τι ακριβώς πρεσβεύει.

Στριμωγμένος, επέλεξε να κατηγορεί τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έδειξε πως όχι μόνο γνωρίζει πλήρως τα προβλήματα του Δήμου Αθηναίων αλλά και των κατοίκων σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Επέλεξε και τον λαϊκισμό με αφορμή την κλιματική κρίση, επηρεασμένος ίσως από τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Από εκεί και πέρα. Ο Χάρης Δούκας εμφανίσθηκε να διαθέτει το… μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ. Υποσχέθηκε τα πάντα: σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα, ελεύθερους χώρους, πλατείες, ασφάλεια, φωτισμό. Βέβαια μπλόκαρε λίγο στο θέμα των καμερών. Εκεί, εγκλωβισμένος από τις ιδεοληπτικές θέσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε να κάνει λίγο πίσω. Και να δηλώνει πως οι πολίτες προτιμούν να βλέπουν έναν αστυνομικό. Έναν του δήμου και έναν της ΕΛΑΣ…

Επίσης, ο Χάρης Δούκας θα καθαρίσει και όλα τα φρεάτια. Μόνος του, με τη βοήθεια φυσικά των υπηρεσιών του δήμου. Και θα φτιάξει τα πάντα ακόμη και χωρίς, αν χρειαστεί, τη συνεργασία με το κράτος, την περιφέρεια και τους γύρω δήμους. Σε αυτό το σημείο η επισήμανση του Κώστα Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερης σημασίας αφού ουσιαστικά χρειάστηκε να κάνει μαθήματα… τοπικής αυτοδιοίκησης στον πολιτικό του αντίπαλο.

Το debate είχε ουσία. Ανέδειξε πράγματι τις διαφορές και κυρίως έδειξε  ποιος μπορεί να συνεχίσει το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2019. Ποιος αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και ποιος υπόσχεται μαγικές λύσεις….