Αν μη τι άλλο, το χθεσινό debate ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, ήταν διαφωτιστικό για τους πολίτες, καθώς ανέδειξε ότι ο νυν δήμαρχος έχει την απαραίτηση γνώση των θεμάτων της πόλης και όραμα για την ανάπτυξή της. Ανέδειξε επίσης ότι ο Χάρης Δούκας πάσχει από συγκεκριμένες θέσεις σε τρέχοντα ζητήματα που ζητούν λύσεις και θέση εδώ και τώρα ή αν έχει, αποφεύγει να τις διατυπώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα σε άλλα, ο Χάρης Δούκας δεν απάντησε στις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις του Κώστα Μπακογιάννη για τις αναπλάσεις στην πόλη.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε αν είναι υπέρ του σταθμού στα Μετρό στα Εξάρχεια, του έργου υποδομών στον λόφο του Στρέφη, της Ακαδημία Πλάτωνος και του Μουσείου της πόλης των Αθηνών, του πάρκου Δρακόπουλου και του κλειστού του Άτλαντα στα Σεπόλια. Αντί θέσεων, ο Χάρης Δούκας προέβαλε μια γενική τοποθέτηση περί λύσεων μέσα από μια μεγάλη «συμμετοχική συνεργατική διαδικασία». «Προφανώς εγώ είμαι μια νέα δημοτική παράταξη και πολλά από αυτά είναι ειλημμένες αποφάσεις που δεν έχει κανένα νόημα η ερώτηση το τι έχετε αποφασίσει, αλλά τι έχετε αποφασίσει χωρίς να ρωτήσετε τους κατοίκους. Και εδώ είναι η μεγάλη μας διαφορά πια, δηλαδή ότι εγώ πιστεύω βαθιά πως για να αλλάξεις την Αθήνα πρέπει να προχωρήσεις σε μια πολύ μεγάλη συμμετοχική συνεργατική διαδικασία», είπε.

Επίσης σε ό,τι αφορά τις 750 κάμερες στις γειτονιές, που θα ενισχύσουν σημαντικά την ασφάλεια στην πόλη, ο Χάρης Δούκας απάντησε ότι δεν είναι προτεραιότητά του, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τους  φρέσκους συμμάχους του, που βρίσκονται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκδηλη ήταν η αμηχανία του και στο ερώτημα πώς θα συνεργαστεί με την περιφέρεια και την κυβέρνηση.